Bayburt'ta Asure Dagitimi

Bayburt Belediyesi, Muharrem ayi ve Asure günü dolayisiyla vatandaslara asure ikraminda bulundu.

Bayburt'ta Asure Dagitimi
Bayburt Belediyesi hizmet binasi önünde kurulan standa geçen Bayburt Belediye Baskani Hükmü Pekmezci, vatandaslara asure ikram etti.

Asure Günü’nün birlik ve beraberlige vesile olmasini dileyen Baskan Pekmezci, yaptigi açiklamada su ifadelere yer verdi:

“Asure paylasmanin, dayanismanin, birlikteligin ve sevginin ifadesi, bolluk ve bereketin simgesidir. Asurenin bu mecazî anlami bugün her zamankinden daha fazla önem tasimaktadir. Milletimiz, asirlardir sürdürdügü gelenekle birbirinden farkli tatlari ayni kazanda kaynatip, asure asi yapmaya, birlikte yasamanin sembolünü tadarken muhabbeti paylasmaya devam etmektedir. Bayburt Belediyesi olarak her yil geleneksel olarak gerçeklestirdigimiz asure etkinligini bu yil da devam ettirerek hem Muharrem ayinin, hem de birlik, dayanisma ve paylasma duygularinin önemine dikkat çekmek istedik. Asure dagitarak, bugünün bereketini hemsehrilerimizle paylastik. Rabbim birligimizi ve beraberligimizi bozmasin. Muharrem ayinin 12. günündeyiz. Birlik ve beraberlige vesile olmasi gereken manevi günlerdeyiz. Bolluk ve bereketin sembolü Asure Günü’nün hepimize hayirlar getirmesini diliyorum. Allah birligimizi daim eylesin.”
Kaynak: İHA