Aksaray Belediyesi 414 Çocugu Sünnet Ettirdi

Aksaray Belediyesi tarafindan geleneksel olarak düzenlenen sünnet söleninde 37’si özel olmak üzere toplam 414 çocuk için eglence töreni gerçeklestirildi.

Aksaray Belediyesi 414 Çocugu Sünnet Ettirdi


Aksaray Belediyesinin her yil geleneksel olarak düzenledigi sünnet söleninde bu yil 37’si özel çocuk olmak üzere toplam 414 çocuk belediye tarafindan sünnet ettirildi. Sünnet kiyafetleri giydirilen 414 çocuk için sünnet söleni gerçeklestirilirken, sölen kapsaminda otobüs ve araçlara bindirilen çocuklar konvoy esliginde bilim merkezinden Kiliçaslan Parki’na kadar gezdirildi. Aksaray Belediye Baskani Evren Dinçer’in de katildigi konvoyun ardinda parktaki programda sünnet çocuklari ve vatandaslara yemek ikraminda bulunuldu. Ardindan çocuklar müzik esliginde konser havasinda gönüllerince egledi.

“Aksaray Belediyesi olarak güzel bir programa imzamizi atiyoruz”

Programda bir açiklama yapan Aksaray Belediye Baskani Evre Dinçer, sünnet söleninin geleneksel hale getirildigini belirterek, “Bugün Aksaray Belediyesi olarak güzel bir programa imzamizi atiyoruz. Geleneksel Aksaray sünnet sölenini organize ettik ve bugu de 414 tane çocugumuza Aksaray merkez, köy ve beldeler dahil olmak üzere 37’si de özel çocugumuz, otizmli çocugumuz. Bu çocuklarimiza daha önce gerçeklestirmis oldugumuz sünnet faaliyetinin bugün törenini, eglencesini düzenliyoruz. Gördügünüz gibi çok büyük bir katilim var. Hemserilerimiz ragbet gösterdiler. Bugün onlarla beraber olacagiz ve bugünü onlari ileriki yaslarinda unutmayacagi bir gün olarak yad edecegiz insallah” dedi.

Sünnet olan çocuklar ve aileleri ise Belediye Baskani Dinçer’e tesekkür ederek, “Baskanimizdan ve devletimizden Allah razi olsun” dediler.
Kaynak: İHA