Winglobal Girisimcileri Çagiriyor

Startuplarin birer marka olmasi amaciyla gerçeklestirilen Winglobal programina basvurular basladi. Basvurularin ardindan yapilacak degerlendirme sonrasinda programda yer alacak girisimler belirlenecek. Mülakattan basariyla geçen girisimciler ise nihai karari verecek olan jüri karsisina çikacak.

Winglobal Girisimcileri Çagiriyor


Bilgiyi Ticarilestirme Merkezi’nin (BTM) liderliginde Istanbul Kalkinma Ajansi’nin (ISTKA) destegi ve Istanbul Ticaret Odasi (ITO), Istanbul Valiligi, Teknopark Istanbul ile Istanbul Ticaret Üniversitesi’nin ortakligiyla; We Play, QR GlobalTech, Lima Ventures, Atlas Garage, Pioneer Ventures, South BySouthwest (SXSW) ve Turkish Consulting Group Spain paydasliginda yürütülen Winglobal programina basvurular alinmaya basladi.

Gelecek vadeden girisimleri birer dünya markasi yapmak için yola çikan programa basvurular 31 Agustos’a kadar sürecek. Basvurular sonrasinda BTM ekipleri ön degerlendirme yaparak girisimcileri mülakata davet edecek. Mülakattan basariyla geçen girisimciler nihai karari verecek olan jüri karsisina çikacak.

Projeye kabul edilecek girisimciler, egitim, mentorluk, yatirimci eslestirmeleri gibi faaliyetlerden olusan 8 haftalik programa dahil olacaklar. Bu süreç sonunda basarili bulunan girisimciler, Winglobal Sahne Girisimci-Yatirimci Bulusmasi etkinliginde yatirimcilarin karsisinda proje sunumlarini gerçeklestirecek. Program sunumunun yapilacagi DemoDay etkinligi pandemi kosullari nedeniyle online ve hem Türkçe hem de Ingilizce olarak gerçeklestirilecek. Detayli bilgi ve basvurular www.winglobal.org adresinde yer alacak.

Ilk mezunlarini Silikon Vadisi’ne götürmüstü

Istanbul’un girisimcilik ekosistemini güçlendirmesi ve Istanbul ekonomisinin global ölçekteki rekabet gücü ile bölgesel çekim gücünü artirmasi için gelistirilen ve hedef kitlesi “40 küresel dogan StartUp” olan programin ilk etabina 20 girisim kabul edilmis ve egitimlerin ardindan süreçleri tamamlayip sahneye çikan girisimlerden 5 tanesi seçilerek, BTM tarafindan ABD’deki Silikon Vadisi’ne götürülmüstü. Burada küresel melek yatirimcilar ile bulusturulan girisimciler, kendi girisimlerini de dünyaya anlatma firsati bulmustu.

"Sundugumuz hizmetlerimizi her defasinda bir üst seviyeye çikarmayi hedefliyoruz"

Bu dönem programinda dilinde bir farklilik yaptiklarini anlatan BTM Genel Müdürü Ibrahim Elbasi, “Pandemi döneminin de etkisiyle bu dönem Winglobal programini online olarak düzenliyoruz. Önceki dönemlerden farkli olarak program Ingilizce ve Türkçe olmak üzere iki dilde tasarlandi. Program sonunda düzenlenecek olan DemoDay etkinligi ise global standartlarda global yatirimcilarla birlikte gerçeklestirilecek. BTM olarak girisimcilerimize sundugumuz hizmetlerimizi her defasinda bir üst seviyeye çikarmayi hedefliyoruz. Umuyorum bu dönem Winglobal programina katilacak olan girisimcilerimiz de global standartlarda deneyimleyecekleri girisimcilik ekosistemine degerli projeleriyle önemli katkilar saglayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA