VIOP'ta Endeks Kontrati Güne Yatay Basladi

Borsa Istanbul Vadeli Islem ve Opsiyon Piyasasi'nda (VIOP) agustos vadeli BIST 30 endeksine dayali kontrat, güne yatay bir seyirle baslamasinin ardindan 1.555 puanda dengelendi.

Agustos vadeli endeks kontrati, en düsük 1.553,25, en yüksek 1.556,50 puani görmesinin ardindan önceki normal seans kapanisinin hemen üzerinde 1.555,00 seviyesinden islem görüyor.

Dün saticili seyreden endeks kontrati, normal seansi önceki kapanisa göre yüzde 0,9 azalisla 1.554,75 puandan tamamladi. Endeks kontrati, aksam seansinda sinirli da olsa gelen tepki alimlariyla 1.557,75 puana çikti.

Analistler, ABD Merkez Bankasinin (Fed) son toplantisina ait tutanaklarin, varlik alimlarinin azaltilmasina bu yil içinde baslanabilecegi olasiligini artirmasinin ardindan dolarin diger para birimleri karsisinda güçlendigini ve küresel risk istahinin azaldigini bildirdi.

Yatirimcilarin gelecek hafta gerçeklestirilecek Jackson Hole toplantisina odaklandigini belirten analistler, Fed Baskani Jerome Powell'in burada yapacagi konusmalarda, varlik alimlarinin azaltilmasinda izlenecek yol haritasina dair yönlendirmelerin takip edilecegini söyledi.

Analistler, bugün veri gündeminin sakin oldugunu kaydederek, teknik açidan endeks kontratinin 1.550 puaninin destek, 1.590 puanin direnç olarak öne çiktigini ifade etti.

Kaynak: AA