Önce Tamir Etti Sonra Çaldi

Adana’da tamirci olan bir kisi, çalmaya geldigi otomobil çalismayinca önce tamir etti, sonra çaldi. Yasananlar anbean görüntülendi.

Önce Tamir Etti Sonra Çaldi
Edinilen bilgiye göre olay, Yüregir ilçesine bagli Cumhuriyet Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre A.D. isimli sahsin sanayi içerisine biraktigi otomobili 13 Agustos günü çalindi. Bunun üzerine A.D. Adana Emniyet Müdürlügü Asayis Sube Müdürlügüne bagli Oto Hirsizlik Büro Amirligine gelerek sikayette bulundu. Sikayet üzerine oto hirsizlik dedektifleri harekete geçti. Yapilan incelemede otomobilin çalindigi yeri gösteren güvenlik kamerasi bulundu. Polis, kamerayi incelediginde bisikletli bir kisinin otomobilin yanina geldigini, 3 dakika ugrastiktan sonra kapiyi açip içeri girdigini ancak 20 dakika boyunca otomobili çalistirmak istedigini, basarili olamadigini, daha sonra otomobilden inerek kaputu açip araci 5 dakikada tamir edip çalistirdigi görüldü.

Ayrica yapilan incelemede sahsin olay yerine geldigi bisikleti önce aracin içine sokmaya çalistigi sigmayinca da otomobilin üzerine koyup bagladiktan sonra olay yerinden uzaklastigini tespit etti. Bu anlar saniye saniye görüntülenirken, polis bu görüntülerden zanlinin oto tamircisi Cosgun A. (32) oldugunu belirledi. Polis, zanlinin Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evine baskin yaparak yakaladi. Zanli, yakalaninca polise otomobilin yerini gösterip, “Zaten siz gelmeseydiniz ben de otomobili bugün sahibine teslim edecektim” dedi.

Zanli ifadesinin ardindan adliyeye sevk edilirken otomobil sahibine teslim edildi. Zanli, zarari karsiladigi için adli kontrol sartiyla tutuksuz yargilanmak üzere serbest birakildi.
Kaynak: İHA