Karacabey'de Büyüksehir Rüzgâri

Karacabey Belediye Baskani Ali Özkan, geçtigimiz hafta ilçeye gelen ve çesitli temaslarda bulunarak bir dizi açilis gerçeklestiren Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in ziyaretini ve ilçede Büyüksehir marifetiyle gerçeklesen güçlü yatirimlari ele aldi.

Karacabey'de Büyüksehir Rüzgâri
Karacabey’de Bursa Büyüksehir Belediyesi marifetiyle birçok önemli hizmetin hayata geçtigini belirten Özkan, Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in yeni müjdelerde verdigini söyledi.

Geçtigimiz hafta Baskan Aktas ile ilçede bir dizi açilisa imza attiklarini ifade eden Özkan, “Büyüksehir Belediye Baskanimiz Sayin Alinur Aktas ile birlikte önemli icraatlari hayata geçiriyor olmanin mutlulugunu yasiyoruz. Birlikte Tarim Kredi Kooperatifleri Dagkadi Depo ve Hizmet Binasinin açilisini gerçeklestirdik. Subasi Mahallemizde Badirga’dan 8 mahalleyi besleyen hattin açilisi oldu. Bu sayede su sikintisi yasayan kirsal mahallerimizde artik bu sorun tarih olacak. Açilisi yapilan hat ile Ikizce, Taspinar, Hürriyet, Orhaniye, Cambaz, Karakoca, Muratli ve Subasi mahallerimize artik yeterli miktarda su gelmis olacak” dedi.

Itfaiye araç filomuzu tümüyle yeniliyoruz

Atatürk Kültür Parki’nda yapimi müteahhit firmanin isi birakmasiyla yarim kalan Kültür Merkezi insaatinin yakinda tekrar ihaleye çikacagini dile getiren Özkan, Büyüksehir tarafindan kamulastirmada ciddi anlamda yol katettiklerini kaydetti.

Özkan, görüsmelerde yeni itfaiye merkezi ile ilgili de degerlendirmeler oldugunu belirterek, “Bu konuda da çok yakinda yeni bina için ihaleye çikilacaginin müjdesini aldik. Ayni zamanda itfaiye araç filomuzu da tümüyle yeniliyoruz. Ayrica itfaiye merkezini acil durumlara daha hizli müdahale etmeye elverisli bir alanda insa edilmesini planliyoruz” diye konustu.

Ilçenin muhtelif bölgelerinde kres hizmeti

Anakucagi kres hizmeti için Kaymakamlik binasi arkasinda bulunan 15 Temmuz Sehitleri ve Demokrasi Binasini tahsis ettiklerini ifade eden Baskan Ali Özkan, talep olmasi halinde ilçenin muhtelif bölgelerinde de kres hizmetlerinin Büyüksehir marifetiyle hayata geçirilebilecegi söyledi.

Özkan, ilçeye bir Gasilhane ile eve bakim hizmeti konusunda merkez olarak kullanilacak bir bina içinde Büyüksehir ile görüstüklerini belirterek, bu iki hizmeti 2 No’lu Mezarlik yaninda yapilacak binada toplamayi düsündüklerini kaydetti.

Keslik Hotanli arasina yeni köprü

Baskan Özkan, gerçeklesen görüsmelerde alinan bir diger müjdeli haber olarak da Keslik ile Hotanli Mahalleleri arasinda 35 metre uzunlugunda, 12 metre genisliginde bir köprü yapilacagini duyurdu. Özkan, bunun su anda proje asamasinda oldugunu ve zemin etütleri yapildigini belirterek, “Ovaköyleri ile Dagkadi ve civar kirsal mahalleleri birbirine baglayacak bu köprü ile traktörler ana yoldan bagimsiz olarak ulasim saglayacak. Köprü ana yollardaki sürücüler için risksiz bir bölge olurken, üreticiler içinde hem can hem mal güvenligi açisindan önem arz ediyor. Ortalama 13 km’lik yol 4 km’ye düsecek” dedi.

Daha modern ve görsel yönden zengin bir meydana kavusacagiz

Altyapida da çalismalarin süratle devam ettigini ifade eden Özkan, eylül ayinda da yagmur ve kanalizasyon çalismalarina baslanacagi söyledi.

Içme suyu hatlarinin 10 ay sonra bitmesinin planlandigini dile getiren Özkan, “Asfalt yama çalismalari da araliksiz sürüyor. Ulubatli Hasan Meydani ile Terminal Kavsagi’nda da ilçeye yakisir bir çevre bakim ve peyzaj çalismasi için Baskanimiz Alinur Aktas talimat verdi. Ilçemizin önemli noktalari olan bu bölgeler ayni zamanda ilçemizin vitrini görevi görmektedir. Yapilacak bu düzenlemeler ile daha modern ve görsel yönden zengin bir meydana kavusacagiz” diye konustu.

Baskan Özkan, gerçeklesen görüsmelerde son olarak özellikle Kulakpinar ve çevre mahalleler için önemli bir projenin müjdesinin verildigini de kaydetti.

Kulakpinar Göleti için talimati Baskan Aktas’in verdigini ifade eden Özkan, “Tamamlandiginda bölge mahallerimizin de hizmetine sunulacak degerli bir yatirim ve bu yatirimin bu yil içerisinde hayata geçirilmesi planlaniyor” dedi.

Kaynak: İHA