GÜNDEM ÖZETI / 20 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.

Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- TBMM Baskani Mustafa Sentop, Sivas Belediye Baskani Hilmi Bilgin'in annesi Sultan Bilgin'in cenaze namazina katilacak, Kahramanmaras Valiligini ziyaret edecek.

(Sivas12.45/Kahramanmaras/17.15)

YASAMA YÜRÜTME SIYASET

1- CHP Genel Baskan Yardimcisi Faik Öztrak, basin toplantisi düzenleyecek.

(Izmir/15.00)

EKONOMI FINANS

1- Hazine ve Maliye Bakani Lütfi Elvan, is dünyasi ile bulusacak, Valiligi, Defterdarligi, Büyüksehir Belediye Baskanligi ile AK Parti ve MHP il baskanliklarini ziyaret edecek.

(Kocaeli/10.30-17.00)

2- Sanayi ve Teknoloji Bakani Mustafa Varank, Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari'nda (IDEF'21) stantlara ziyarette bulunacak.

(Istanbul/10.00)

3- TÜIK, haziran ayi tarimsal girdi fiyat endeksini, ikinci çeyrek is gücü girdi endekslerini, temmuz ayi yurt disi üretici fiyat endeksini açiklayacak.

(Ankara/10.00)

4- Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi, temmuz ayinda kurulan ve kapanan sirketlere iliskin istatistikleri yayimlayacak.

(Ankara/10.00)

DÜNYA DIPLOMASI

1- NATO üyesi ülkelerin disisleri bakanlari, video konferans yöntemiyle Afganistan gündemli olaganüstü toplanti düzenleyecek, toplantiya Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu da katilacak.

(15.00)

2- Afganistan'da Taliban'in ülke genelinde kontrolü ele geçirmesinin ardindan gelismeler izleniyor.

GÜNCEL

1- Anadolu Ajansi, TIKA ve Polis Akademisi is birliginde düzenlenen "18. Dönem Savas Muhabirligi Egitimi"nin kapanis töreni, Polis Akademisi Gölbasi Yerleskesi'nde yapilacak.

(Ankara/11.00)

2- Kastamonu, Sinop ve Bartin'daki sel felaketine iliskin gelismeler takip ediliyor.

3- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor.

KÜLTÜR SANAT

1- Kültür ve Turizm Bakani Mehmet Nuri Ersoy, Marmarisli turizmcilerle toplantida bir araya gelecek, basin açiklamasi yapacak.

(Mugla/15.00/17.00)

SPOR

1- A Milli Kadin Voleybol Takimi, 2021 CEV Kadinlar Avrupa Sampiyonasi'nin Romanya'da düzenlenen D Grubu mücadelesindeki ikinci maçinda Ukrayna ile karsi karsiya gelecek.

(Kalosvar/20.30)

2- Süper Lig'de 2. hafta mücadelesi Kayserispor-Adana Demirspor maçiyla baslayacak.

(Kayseri/20.30)

3- TFF 1. Lig'de 2. haftanin ilk maçinda Yilport Samsunspor ile Balikesirspor karsi karsiya gelecek.

(Samsun/20.30)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA