Findik Hasadi Asinin Önüne Geçti

Zonguldak’in Eregli ilçesine bagli Çaylioglu köyünde düzenlenen asi etkinliginin, findik hasat dönemine denk gelmesi katilimi etkiledi.

Findik Hasadi Asinin Önüne Geçti
Kdz. Eregli ilçesine bagli Çaylioglu köyü’nde muhtarlik tarafindan organize edilen asi etkinligi düzenlendi.

Çaylioglu Muhtarlik binasina gelen Ilçe Saglik Müdürlügü’ne bagli ekipler, Covid-19 asisini yaptirmak isteyen veya asi günü gelen köy halkina asilarini randevusuz sekilde uyguladi.

Biontech ve Sinovac asilarinin uygulandigi programda toplam 50 kisiye asi yapildi. Muhtarlik tarafindan daha önceki günlerde de düzenlenen asi etkinliginin birincisinde 145 doz, ikincisinde ise 115 doz asi uygulanirken son yapilan programda asi sayisinin 50 kiside kalmasi köy halkinin findik tarlasinda olmasindan kaynakli oldugu ögrenildi. Çaylioglu Köyü Muhtari Yüksel Dirican programin ardindan yaptigi açiklamada, “Kdz. Eregli Ilçe Saglik Müdürlügü’nden gelen saglik ekipleri tarafindan bugün Çaylioglu’nda asilarini yaptirmak isteyen vatandaslarimiza asilari uygulandi. Sayinin düsük olmasi bir çok köy halkinin findik tarlasinda olmasindan kaynakli. Asilarini yaptirarak duyarli davranan tüm vatandaslarimiza tesekkür ederek, sifa olmasini temenni ediyorum. Asi konusunda herkesin duyarli ve dikkatli olmasini istiyorum. Her platformda asi konusunda Kaymakamimiz ve Belediye Baskanlarimiz gibi bizler de çagrida bulunuyoruz. Bu konuda zaman zaman çevre köylerde imam arkadaslara da camilerden anons yaptirilmasi konusunda taleplerimiz oldu. Asi konusundaki çalismalarimiz önümüzdeki günlerde de devam edecek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA