Esenlerli Kadinlara Bogaz Turu

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen etkinlikte bir araya gelen kadinlar, hem bogaz turu atti hem de doyasiya eglendi.

Esenlerli Kadinlara Bogaz Turu
Esenler Belediyesi yaz aylarinin bitimine az bir süre kala kadinlarin bir araya geldigi bir etkinlige imza atti. Belediye tarafindan anneler için ücretsiz bogaz turu düzenlendi.

Eminönü Iskelesi’nde bulusan kadinlar, okullarin açilmasina az bir zaman kala stres atti. Korona virüs salgini dolayisiyla evlere kapanan kadin ve çocuklar, bogazin keyfini doyasiya çikarirken, çay ve simit esliginde bogazi gezdi. Istanbul Bogazi’nin essiz manzarasinda fotograf çekmeyi ihmal etmeyen kadinlar tarihi mekânlari uzman rehberlerden dinleme firsati yakaladi.

“Çok güzel ve çok eglendik”

Çok eglendigini anlatan Aynur Sayhan, “Kizim görevli onunla beraber geldim. Belediyeden Allah razi olsun. Daha önce bogaz turu yapmistim ama belediyenin organizasyonuna ilk defa katiliyorum. Çok güzel ve çok eglendik. Besiktas’tan basladik. Köprüye kadar geldik. Her tarafi gördük. Dolmabahçe Sarayi’ni Besiktas’i her yeri gördük ve anlatiyorlar gezerken de” seklinde konustu.

“Esenler Belediyesi hanimlari çok düsünüyor”

Pandemiden dolayi çok sikildiklarini ve bogaz turunun çok iyi geldigini söyleyen Nazli Gedik, “Daha önce vapur turuna gelmistim. Ama baya zaman oldu. Arkadasimla 2 gün öncesinden basvurduk. Her defasinda vapur turu yaptigimda çok heyecanlaniyorum. Özellikle tarihi yerleri görmek beni çok heyecanlandiriyor. Islerden firsat bulup gelmek çok güzel. Pandemi de eve kapandik ve çok bunaldik. 1,5 senedir evde bogulduk. Esenler Belediyesi hanimlari çok düsünüyor. Sürekli böyle programlar yapiyor. Katilmaya çalisiyorum. Bizim içinde degisiklik oluyor. Hava almis oluyoruz” dedi.



“Hem görüyoruz hem de bilgi sahibi oluyoruz”

Hem gördügünü hem de bilgi sahibi oldugunu belirten Büsra Teke, “Ilk defa bu tura katiliyorum. Kendimiz de normal de geziyoruz ama görsel olarak daha çok görüyoruz. Bir yandan dinleyip bilgilendirme amaçli bir yandan da baktigimiz zaman kültür açisindan ufkumuz da açiliyor. Hem görüyoruz hem de bilgi sahibi oluyoruz. Esenler Belediyesi’nin sitesini takip ediyoruz. Bir de katilan arkadaslarimizin sayesinde bizde katilmis olduk. Sürekli evdeyiz ve disari çikmiyoruz. Bizim içinde degisiklik oldu. Açik hava olmasi güzel. Kapali alan olsaydi belki tercih etmezdik” ifadelerinde bulundu.

Yaz boyunca her Persembe günü gerçeklesecek etkinlige Esenler Belediyesi web sitesi üzerinde bulunan form doldurularak basvuru yapilabiliyor.
Kaynak: İHA