Ali Dagi Füniküler Hatti Projesinde Tarihi Adim

Talas Belediyesi, yalnizca Talas’i degil bütün Kayseri’yi yakindan ilgilendiren Ali Dagi Füniküler Hatti Projesinde önemli bir adim atarak ön yeterlilik ihalesini gerçeklestirdi.

Ali Dagi Füniküler Hatti Projesinde Tarihi Adim
Yerli ve yabanci 10 firmanin katilimiyla gerçeklesen ihale öncesi açiklamalar yapan Talas Belediye Baskani Mustafa Yalçin, 30 yillik bir hayalin gerçege dönüsmek üzere olduguna dikkat çekerek, “Ali Dagi Kayseri için önemli bir deger. Bu degerden en güzel sekilde yararlanmak amaciyla yaklasik 1.300 m. uzunluga sahip bir füniküler hatti kuracagiz. Bugün ihalemizin ilk ayagini gerçeklestiriyoruz. Katilan 10 firmamiz var, her firmanin kendi referanslari ve yetkinlikleri var. Firmalarimiza tesekkür ediyorum. Sehrimize, Ali Dagimiza ve Talasimiza hayirli olsun” dedi.

Açiklamasinda projeye dair bilgiler de veren Baskan Yalçin, Ali Dagi Master Plani çerçevesinde 100 milyon liralik bir bütçe planlandigina isaret ederek, “Ali Dagi, Türkiye’deki en önemli yamaç parasütü mekanlarindan birisidir. Burada hava sporlariyla ilgili dünya çapinda yarislar organize ediyoruz. Bu yönüyle Ali Dagi Füniküler Hatti, sivil havaciligi ve uluslararasi hava sporlarini da destekleyecek bir proje olacak. Ayrica doga severlere, dagciliga ve ekstrem sporlara gönül verenlere hizmet edecek. Ali Dagi Master Plani, bünyesindeki tesisler, imkanlar ve aktiviteler ile Türkiye’de bir ilk olma özelligi tasiyacak ve Kayseri’ye çok sey katacak. Ali Dagi genel master planindaki tüm projeleri 100 milyon liralik bir bütçe ile hayata geçirmeyi planliyoruz.” diye konustu.

Baskan Yalçin’in açiklamasinin ardindan ihaleye katilan firmalarin sunduklari zarflar açilarak yeterlilik belgelerinin tespiti yapildi. 4734 sayili kamu ihale kanununun 21/E maddesine göre gerçeklesen ihaleye katilan firmalarin yeterlilik alip almadiklari, ihale komisyonunun yapacagi degerlendirmenin ardindan belli olacak.

Yaklasik 1.300 m uzunluga sahip hatta 1.261 m. kotundan 1.766 m. kotuna kadar 505 m. yükseklik çikilacak. Ortalama yüzde 46 egimle çikacak hat üzerinde alt istasyon, üst istasyon ve 360 derece yürüyüs yolu ara istasyonu olmak üzere 3 istasyon bulunacak. 60 kisi tasima kapasitesine sahip kabinler ile saatte 1.200 yolcu tasinabilecek. Hat üzerinde 20 ve 120 m. uzunlugunda iki de köprü yapilacak. Istasyonlarda yeme içme ve dinlenme amaçli sosyal tesisler ile çesitli spor ve eglence aktiviteleri de yer alacak.
Kaynak: İHA