Liselere Yerlestirmede Birinci Nakil Sonuçlari Açiklandi

LGS kapsaminda, yerlestirmeye esas birinci nakil sonuçlarina 'meb.gov.tr' adresinden ulasilabiliyor MEB Bakan Yardimcisi Mahmut Özer: 'Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan ögrencilerimizin yüzde 96'si istedikleri okullara yerlesti' '26 Temmuz'da açiklanan birinci yerlestirme sonuçlarina göre sinavli okullarin doluluk orani yüzde 95 olarak gerçeklesmisti. Bu oran yerlestirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98'e yükseldi'

SEFA SAHIN - Milli Egitim Bakanligi Liselere Geçis Sistemi (LGS) kapsaminda yerlestirmeye esas birinci nakil sonuçlarini açikladi.

LGS kapsaminda, yerlestirmeye esas birinci nakil sonuçlarina "meb.gov.tr" adresinden ulasilabiliyor.

MEB Bakan Yardimcisi Mahmut Özer, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 26 Temmuz'da açiklanan birinci yerlestirme sonuçlarina göre tercih yapan ögrencilerin yüzde 93'ünün istedikleri okula yerlestigini animsatti.

Bu oranin yerlestirmeye esas birinci nakil sonunda yükseldigine dikkati çeken Özer, "Birinci nakil dönemi sonunda, tercih yapan ögrencilerimizin yüzde 96'si istedikleri okullara yerlesti." dedi.

- Sinavli okullarda doluluk orani yüzde 98'e yükseldi

Sinavli okullarda doluluk oraninin da yükseldigini ifade eden Özer, su degerlendirmelerde bulundu:

"26 Temmuz'da açiklanan birinci yerlestirme sonuçlarina göre sinavli okullarin doluluk orani yüzde 95 olarak gerçeklesmisti. Bu oran yerlestirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 98'e yükseldi. Bu artista ögrencilerin sinavli mesleki ve teknik Anadolu liselerine yönelimleri etkili oldu. Birinci yerlestirme sonuçlarina göre, sinavli mesleki ve teknik Anadolu liselerinde doluluk orani yüzde 77 iken bu oran yerlestirmeye esas birinci nakil sonunda yüzde 90'a yükseldi.”

Bakan Yardimcisi Özer, diger ögrencilerin yerlestirme islemi için sürecin devam ettigini animsatarak "Ögrencilerimiz ve aileleri müsterih olsunlar." Ifadesini kullandi.

- Ikinci nakil basvurulari 6 Agustos’ta sona erecek

Bugün baslayan yerlestirmeye esas ikinci nakil tercih basvurulari 6 Agustos'ta sona erecek, sonuçlari ise 9 Agustos'ta açiklanacak. Böylece merkezi yürütülen ana yerlestirme süreci, 9 Agustos'ta tamamlanacak.

- Süreç sonunda herkes yerlestirilecek

Ikinci yerlestirmeye esas nakil sonunda da hiçbir yere yerlesemeyen ögrenciler için il/ilçe ögrenci yerlestirme ve nakil komisyonlarinca yerlestirme basvurulari alinacak ve 20 Agustos'ta yerlestirme süreci tamamlanacak.
Kaynak: AA