Kahtali'dan Nefret Diline Tepki
AK Parti Malatya Milletvekili Hakan Kahtali, CHP’nin siyasi rant saglamak için her türlü olayi nefret siyasetine çevirdigini belirterek, "Yalan ve provokasyon üzerinden yalan üretenler, bu vatana ihanet etmektedirler” dedi.

Ülkenin zor günlerden geçtigini belirterek CHP’nin mesnetsiz suçlamalarla halki kin ve düsmanliga sevk ettigini dile getiren Kahtali, “CHP, yine sasirtmadi. Yanginlar üzerinden bile algi operasyonu yapan bir muhalefet ile karsi karsiyayiz. Yalan ve provokasyon üzerinden yalan üretenler, bu vatana ihanet etmektedirler” ifadelerine yer verdi.
"Asagilik bir algi oyunu"
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu’nun halki provoke ettigini söyleyen Hakan Kahtali, “Devletin tüm kurumlari ve personeli canla basla yanginla mücadele ederken, tipki 15 Temmuz’da yaptigi gibi oturdugu yerden sosyal medyadan paylasim yapan, ülkesini kötüleyen Kemal Kiliçdaroglu’na en iyi cevabi yine halkimiz verecektir” dedi.
Ülkenin içinden geçtigi bu zor günlerde Kemal Kiliçdaroglu’nun sov pesinde oldugunu söyleyen Kahtali, “Ana muhalefetin lideri, yapilasma yetkisi, Kültür ve Turizm Bakani’na verildi diyor. Hem yalan söylüyor hem de ‘ekskavatörün önüne yatarim’ diyerek su zor günlerde dahi sov pesinde kosuyor. Bu zihniyete acimamak elde degil. 1982 yilinda yapilan bir düzenleme üzerinden orman yanginlarini açiklamak kasitli bir yalandir. Sizin bu asagilik algi oyunlariniz hakikate yenilmeye mahkumdur” seklinde konustu.
Kahtali, sözlerinin sonunda yanginlara iliskin baslatilan kampanyaya da degindi. Sözde yardim kampanyasinin devleti zayif göstermek amaciyla baslatildigin aktaran Milletvekili Kahtali, “Dün aksam itibariyla yurt disindan ve tek bir merkezden organize edilen sözde yardim kampanyasinin amaci devletimizi zayif göstermektir. Ama basaramayacaksiniz. Türkiye, güçlü bir devlettir. Ülkemiz her konuda oldugu gibi yanginla mücadele konusunda da muktedirdir. Bundan kimsenin süphesi olmasin. Ben bu konuda halkimizi da sagduyulu olmaya davet ediyorum. Devlet tüm imkanlari ile vatandasinin yanindadir. Cumhurbaskanimiz dedigi gibi Allah’in izniyle yitirdigimiz canlar disinda bütün kayiplarimizi telafi edecek, içimizi yakan bu atesi söndürecegiz” dedi.
