GÜNCELLEME - Marmaris'teki Orman Yanginina Müdahale Devam Ediyor

Hisarönü Mahallesi girisi, alevler nedeniyle trafige kapandi Mahallede yasayanlar, görevliler tarafindan evlerinden tahliye edildiALEVLERIN YOLA ULASMASI, EVLERIN BOSALTILMASI VE DETAYLAR EKLENDI.

Mugla'nin Marmaris ilçesindeki orman yanginini söndürme çalismalari ekiplerin havadan ve karadan yaptiklari müdahaleyle devam ediyor.

Hisarönü Mahallesi'nde rüzgarin siddetini arttirmasiyla alevler, bazi evlerin bahçelerine kadar ulasti. Ekipler, yanginin evlere sirayet etmemesi için yogun çaba harciyor.

Yangina havadan 4 helikopter, karadan da çok sayida arazöz ve yangin söndürme isçisiyle müdahale ediliyor.

Vatandaslar da yangin söndürme çalismalarina destek veriyor. Bazi vatandaslar bölgeye yiyecek ve su getirerek yanginda görevli ekiplere ikramda bulunuyor.

Bu arada, bazi mahalle sakinleri hortumlarla evlerinin çevresini sulayarak önlem almaya çalisti.

Alevlerin Hisarönü-Bozburun kara yoluna ulasmasi nedeniyle, Hisarönü girisi yol trafige kapandi. Görevliler, Hisarönü Mahallesi'nde yasayan vatandaslari evlerinden tahliye ediyor.

Jandarma ekipleri kara yolunun bosaltilmasi için uyarilarda bulunurken, bölgeye çok sayida ambulans ve UMKE ekibi sevk edildi.

Bazi çiftçilerin, ahirlarinda bulunan büyükbas hayvanlarini çikardigi da gözlendi.

Kaynak: AA