Bolu'da, 15 Eylül'e Kadar Ormanlara Giris Yasaklandi

Bolu’da, orman yanginlarini önlemek amaciyla 15 Eylül tarihine kadar ormanlara giris yasaklanirken, tabiat ve milli parklar dahil ormanlik alanlarda piknik atesi yakmak yasaklandi.

Bolu’da, son günlerde ülke genelinde artan orman yanginlari sebebiyle il genelindeki ormanlara girisler ile mesire alanlari, kent parklari ve diger tüm ormanlik alan ve bitisiklerinde her türlü ates yakilarak piknik yapilmasi, mangal, semaver, piknik tüpü ve benzerlerinin kullanilmasi 15 Eylül tarihine kadar yasaklandi.

Bolu Valiligi’nden yapilan açiklamada, il genelinde orman yanginlarinin artabileceginin degerlendirildigi belirtilerek, “Bolu ili sinirlari içerisindeki tüm ormanlik alanlara, yetkililer ve orman idaresi tarafindan yasal veya zorunlu sebeplerle izin verileceklerin disindaki girisler yasaklanmistir. Ayni sekilde milli parklar, tabiat parklari, mesire alanlari, kent parklari ve diger tüm ormanlik alan ve bitisiklerinde her türlü ates yakilarak piknik yapilmasinin, mangal, semaver, piknik tüpü ve benzerlerinin kullanilmasi, ormanlarda ve orman içi yollarda mola vermenin, piknik yapmanin, mangal, semaver, piknik tüpü, çoban atesi, avci atesi vb. her türlü atesin yakilmasi, yetkili idarelerin gözetimi ve denetiminde bulunan izinli park, piknik ve mesire alanlari ile tabiat parklarinda da mangal atesi, piknik tüpü, semaver vb. her türlü atesin yakilmasi, orman kanununun 31 ve 32’inci maddeleri kapsaminda kalan köyler basta olmak üzere orman içi, orman bitisigi ve ormanla ilisigi olmayan tüm köy ve mahallelerde; aniz, bag bahçe, findiklik ve tarla temizligi amaciyla dahi olsa her türlü bahçe atigi, bitki örtüsü ve dallarinin, çoban ve avci atesi yakilmasi, orman içerisinde ve bitisiginde kamp yapmak 15 Eylül 2021 tarihine kadar yasaklanmistir” denildi.
Kaynak: İHA