Alevlere Teslim Olan Marmaris'te Göz Yasartan Görüntüler

Mugla’da 5 gündür devam eden orman yanginlarinda yerlesim yerleri de alevlere teslim oldu. Canlarini kurtaran köylüler, alevlerden kurtardiklari hayvanlari ile sahildeki kumsala inip alevlerin sönmesini beklemeye basladi.

Alevlere Teslim Olan Marmaris'te Göz Yasartan Görüntüler
Göz yasartan görüntülerin yasandigi yanginlardan en çok etkilenen yerlerden biri de Marmaris ilçesine bagli Hisarönü köyü oldu. Tamamen alevlere teslim olan köyde yasayan vatandaslar, yangindan kurtardiklari inekleri ile birlikte sahile inip kumsalda beklemeye basladi.

Marmaris’te yaklasik 120 saati askin süredir devam eden yanginlarda zaman zaman mahser gününü andiran görüntüler yasaniyor. Aniden yön degistiren rüzgarla bir anda metrelerce yükselip ilerleyen alevlerle bölge sakinleri ve ekipler bir yandan mücadele ederken, diger yandan da canlarini kurtarmanin telasina düsüyor. Alevlerin her yeri sardigi Marmaris’te pek çok kisi geceyi geçirmek için güvenli bulduklari alanlara indi. Adeta can pazarinin yasandigi bölgede olusan manzaralar yürekleri sizlatip gözleri yasartiyor.
Kaynak: İHA