AFAD Gönüllüleri Yardim Çagrisina Cevapsiz Kalmadi

Osmaniye’nin Kazmaca köyü ve Kadirli ilçesine bagli Karatepe köyünde çikan orman yanginlarinda AFAD gönüllüleri yardim çagrisina cevapsiz kalmadi.

AFAD Gönüllüleri Yardim Çagrisina Cevapsiz Kalmadi
Osmaniye Il Afet ve Acil Durum Müdürlügü koordinesinde yapilan yardimlar kapsaminda AFAD gönüllüleri, yapilan çagri üzerine Kazmaca köyü ve Kadirli ilçesine bagli Karatepe köyünde çikan orman yanginlarinda mücadele etti. Yangin Koordinasyon Merkezi’nde öncelikle çöpleri toplamakla ise koyulan gönüllüler ardindan hem kendilerinin getirdikleri hem de vatandaslarin gönderdikleri yardimlari, yangin söndürmede görevli personellere ve yangindan olumsuz etkilenen ailelere ulastirdilar. Ayrica gönüllüler araç temini, çadir kurulumu, yanik kremi ve ilaç temini gibi konularda da destek sagladilar.

Osmaniye Il Afet ve Acil Durum Müdürü Serhat Bulut, "Tüm AFAD gönüllülerimize ve yardimda bulunan veya bulunmak isteyen tüm vatandaslarimiza en içten duygularimizla tesekkür ederiz. Osmaniye AFAD gönüllülerimizin yangin bölgesinde yaptiklari isler çok güzel ve büyük islerdi. Her birinin emegine ve yüregine saglik” dedi.

Kaynak: İHA