Roketsan'da Hedef Yillik 100 Milyon Dolar Ihracat

Roketsan en yeni yerli ve milli teknolojiyle gelistirdigi ürünlerini 15’inci Savunma Sanayii Fuari IDEF21’de sergiliyor. Roketsan Pazar Gelistirme ve Tanitim Direktörü Dr. Hüdai Özdamar, ‘’Fuarda sergiledigimiz ürünlerin büyük çogunlugu TSK envanterinde bulunuyor. Bunun yaninda yerli ve milli olarak gelistirdigimiz ürünler ile yillik 100 milyon dolar ihracat yapmayi hedefliyoruz’’ dedi.

Roketsan'da Hedef Yillik 100 Milyon Dolar Ihracat
15’inci Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari (IDEF21) Istanbul Beylikdüzü’nde bulunan fuar merkezinde kapilarini açti. 17 Agustos itibariyle açilan fuarda son teknoloji ile gelistirilen savunma sanayii ürünleri yerli ve yabanci katilimcilarin begenisine sunuluyor.

Fuara katilan firmalardan Roketsan fuarda SUNGUR ve HISAR hava savunma sistemlerini, IHA’larin kullanabilecegi uzun menzilli füzeleri, karadan karaya topçu sistemlerinin kullanabilecegi lazer güdümlü füzelerini tanitiyor. Roketsan’in fuarda sergiledigi ürünlere iliskin açiklamalarda bulunan Roketsan Pazar Gelistirme ve Tanitim Direktörü Dr. Hüdai Özdamar sergiledikleri ürünlerin büyük çogunlugunun TSK envanterinde bulundugunu hatirlatirken bunun yaninda ihracata katki saglamayi hedeflediklerini de söylüyor.

‘’Ihracat hedefimiz yillik 100 milyon dolar’’

Roketsan’in gelistirdigi ürünlere iliskin açiklamalarda bulunan Roketsan Pazar Gelistirme ve Tanitim Direktörü Dr. Hüdai Özdamar, ‘’Deniz Kuvvetleri, Hava Kuvvetleri ve Deniz Kuvvetleri’mizin kullanabilecegi sistemlerimizin bazilarini ilk kez bu fuarda sergiliyoruz. Karadan karaya topçu sistemlerimizde güdümsüz füzeler yerine, lazer güdümlü füzelerimizi üretmeye basladik. Türk Silahli Kuvvetleri’mizin roket, füze ve silah sistemi ihtiyacini karsilamak bizim temel görevimizdir. Ürettigimiz ürünlerin büyük çogunlugu Türk Silahli Kuvvetleri envanterinde kullanilmakta. Hava kuvvetlerimiz için SOM füzelerimizi üretmeye devam ediyoruz. Lazer güdümlü bombalarin üzerine takilan güdüm kitlerini sergiliyoruz” dedi.

Üretilen ürünlerle ilgili konusan Özdamar, “IHA’larin kullanabilecegi uzun menzilli ve daha etkili füzelerimizi piyasaya sürdük. Drone saldirilarina karsi lazer ve elektromanyetik sistemlerimizin yeni versiyonlarini ürettik ve standimizda ilgililere sunuyoruz. SUNGUR ve HISAR hava savunma sistemlerimizi mevcutta üretmeye devam ediyoruz. Ürünlerimiz yerli ve milli sekilde üretiliyor. Ihracatimizi artirmayi da hedefliyoruz. 100 milyon dolar yillik ihracat hedefimiz var’’ diye konustu.

Kaynak: İHA