Nilüfer'den Afetzedelere Destek

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi’nin, Kastamonu ve Bartin’da yasanan sel felaketinden etkilenen vatandaslar için düzenledigi dayanisma kampanyasinda toplanan bir tir dolusu erzak ve ihtiyaç malzemeleri, bölgeye ulastirildi.

Nilüfer'den Afetzedelere Destek
Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi, Antalya ve Mugla’da yasanan yangin felaketinin ardindan bu kez, Kastamonu ve Bartin’daki sel felaketinden etkilenen vatandaslar için dayanisma kampanyasi düzenledi.

Sosyal medyadan duyurusu yapilan dayanisma kampanyasi, 17 ve 18 Agustos tarihlerinde gerçeklesti. Nilüferliler, selden büyük zarar gören vatandaslar için de adeta seferber oldu. Yardimsever vatandaslar, Kastamonu için ihtiyaç listesinde yer alan kuru bakliyat, bebek bezi, bebek mamasi, kisisel temizlik ürünleri, hijyenik ped, hasta bezi, temizlik malzemelerini, Nilüfer Kent Konseyi’ne getirdi. Toplama merkezine gelemeyen vatandaslar da, online siparis ile kampanyaya destek oldu. Kampanyaya Nilüfer Belediyesi de, Nilüfer Tarimsal Kalkinma Kooperatifi (NILKOOP) tarafindan hazirlanan erzak kolileriyle katkida bulundu. Dayanisma kampanyasinda toplanan bir tir dolusu erzak ve kisisel temizlik ürünleri, bölgeye ulastirildi.

Nilüfer Belediyesi ve vatandaslar, selden etkilenen bir diger il olan Bartin’a da yardim eli uzatti. Bölgeden alinan ihtiyaç listesinde yer alan erzak ile on binlerce maske, dezenfektan ve eldiven de Bartin’a gönderildi.

Nilüfer Belediyesi ve Nilüfer Kent Konseyi organizasyonuyla daha önce düzenlenen yardim kampanyalarinda Manavgat ve Marmaris yanginlariyla Van’in Baskale ilçesinde yasanan sel felaketinde de, onlarca kamyon yardim malzemesi ile hayvan yemi, bölgeye gönderilmisti.
Kaynak: İHA