Mentese Karbon Ayak Izini Azaltiyor
Belediye hizmetlerinin ve belediye binalarinin karbon salimini azaltmak adina tespitlerin yer aldigi ve yetkili firma tarafindan hazirlanan rapor ile ilgili Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs’e sunum yapildi.

Proje kapsaminda yetkili firma, Mentese Belediyesinde yaptiklari incelemenin sonucunda bir rapor olusturarak Mentese Belediye Baskani Bahattin Gümüs’e bir sunum gerçeklestirdi.
Baskan Gümüs, “Fosil yakitlarin yanmasindan kaynakli olarak dogada karbondioksit salinimi olmakta, karbon ayak izi projeleri ile de karbondioksit salinim miktarini azaltmak ve yok etmek için gereken önlemler alinmaktadir. Bizde dogaya saygili, çevreye duyarli ve nefes alabilen bir Mentese için çalisiyoruz. Bu kapsamda hizmetlerimizden ve binalarimizdan kaynakli karbon ayak izi oranini düsürmek için bu projeyi hazirladik. Yetkili firma gerekli incelemelerinin ardindan konuyla ilgili tavsiyelerin yer aldigi bir raporu hazirladi. Karbon ayak izi oranimizi azaltabilmek için raporun içerigindeki tavsiyelere uyacagiz. Tasarrufu ön planda tutarak hizmet üretecek, personelimizi bilinçlendirecek, binalarimiz için gerekli olan yalitim ve bakimlari da yaptiracagiz. Gelecegimiz olan çocuklarimiza daha temiz daha yesil, dogasi ve çevresiyle daha yasanabilir bir Mentese birakmak istiyoruz” dedi.
