Diyarbakir'da Marangoz Ustasinin Azmi

Diyarbakir 8 yasindan beri marangozluk yapan 62 yasindaki Hüseyin Bekçi, baba meslegini babasinin biraktigi atölyede sürdürüyor.

Diyarbakir'da Marangoz Ustasinin Azmi
Diyarbakir’in merkez Sur ilçesinde Marangozcular Sokaginin en eskilerinden olan Hüseyin Bekçi, islerinin eskisi gibi olmadigini, geçen seneye göre malzeme fiyatlarina da zam geldigini belirterek, “Eskiden günde 100 tane kürsü satiyordum, simdi günde 30 tane satabiliyorum. Bu da olusan piyasadan kaynaklidir” dedi.



“54 yildir bu isi yapiyorum”

Türkiye’nin birçok noktasindan siparis aldiklari Bekçi, “Malzemelerimiz Samsun’da yetisen gürgen agaçlarindan olusuyor. 8 yasimdan beri buradayim babam okutamadi ben de babamin yaninda çalismaya basladim ve yaklasik 54 yildir bu isi yapiyorum. Sehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okan ve silah arkadaslarinin tabutlarini bizzat ben yaptim ve 3 gün boyunca esnaf arkadaslarla birlikte dükkanimizi açmadik yasini tuttuk. Diyarbakir’a kürsü, masa, kapi, pencere, tabure, besik ve sandalye yapiyoruz ve Diyarbakir’in olmazsa olmazi kürsüdür. Evlerde, bahçelerde, kiraathanelerden çok kullanilir. Daha önce lastikle yapiyorduk su anda kürsülere özel olarak ipli yapiyoruz. Geçen yil tanesi 25 lira iken bu sene 30 liraya veriyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA