Siber Girisimcilere Kuluçka Merkezi Destegi

Savunma Sanayii Baskanligi (SSB) koordinasyonunda baslatilan Siber Güvenlik Hizlandirma ve Kuluçka Programiyla, bu alandaki girisimcilere Teknopark Istanbul’da altyapi destegi verilecek ve girisimcilik programlarindan yararlandirilacak.



Siber Güvenlik Hizlandirma ve Kuluçka Programi Isbirligi Protokolüne dair Imza Töreni 15. Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari IDEF’te gerçeklestirildi.

Imza Törenine Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, Teknopark Istanbul ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi yetkilileri katildi.

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii Baskani Prof. Dr. Ismail Demir, törende yaptigi konusmada “Siber Vatan”in kamuoyunda son dönemde oldukça sik dile getirilen bir kavram oldugunu, dünyada devlet kurumlarinin ve büyük sirketlerin son yillarda ugradiklari siber saldirilardan sonra, bu kavramin çok daha fazla öne çiktigini söyledi.

“Bizler uzun zamandir hava, kara, deniz ve uzayla birlikte siber güvenligi de savunma sanayiimizin ayrilmaz bir parçasi olarak görüyoruz. Son dönemde bu alandaki çalismalarimizi hizlandirdik. Ve hamdolsun meyvelerini toplamaya basladik” diyen Demir; kamu ve özel, askeri ve sivil siber güvenlik alanindaki bütün ihtiyaçlarin yerli ve milli çözümlerle karsilanmasi için SSB koordinasyonunda Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesini kurduklarini hatirlatti.

Demir sözlerini söyle sürdürdü:

“Kümelenmeye üye 170 firma bu alanda yerli-milli çözümler üretiyor. Ayrica mesleki liselerde ögrenci ve ögretmenlere siber güvenlik egitimleri veriyoruz. Çesitli yarisma ve programlarla kabiliyetli ögrencilere ve baslangiç seviyesindeki firmalara destek sagliyoruz. Simdi de Baskanligimiz istiraklerinden Teknopark Istanbul’da Siber Güvenlik Hizlandirma ve Kuluçka Programini baslatiyoruz. Bu kapsamda siber güvenlik girisimcileri, buranin fiziksel altyapisi ve girisimcilik programlarindan yararlanacak. Bizim bu alanda yaptigimiz yarismalarda dereceye girenlere Kuluçka Merkezinde yer verecegiz, ürünlestirme süreçlerinde onlarin yaninda olacagiz. Onlar da çalismalarini bu sekilde daha ileriye tasima imkani bulacak. Programin yürütülmesi Teknopark Istanbul Kuluçka Merkezi ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi koordinasyonunda olacak.”
Kaynak: İHA