ULUKOZA Sayesinde 200 Bin Lira Hibe

ULUKOZA’dan dört teknoloji girisimine TÜBITAK destegi verildi. ULUKOZA programi ile TÜBITAK 1512 programina hazirlanan dört girisimci ekip, her biri 200 bin lira olmak üzere toplamda 800 bin lira hibe destegi almaya hak kazandi.

ULUKOZA Sayesinde 200 Bin Lira Hibe
Girisimcilerin, teknoloji ve yenilik odakli is fikirlerini, katma deger ve nitelikli istihdam üretme potansiyeli yüksek tesebbüslere dönüstürebilmeleri için, fikir asamasindan pazara kadar olan faaliyetlerin desteklenmesi ve uluslararasi rekabet gücü olan, yenilikçi, teknoloji düzeyi yüksek ürün ve hizmetleri gelistirebilen baslangiç firmalarinin olusturulmasini amaçlayan TÜBITAK 1512 BIGG Programi 2020-1 çagrisinda sonuçlar açiklandi. Ekipler arasinda kahve ögütme makineleri, casual mobil oyun, görüntü isleme teknolojisi ile hayvanciliga yönelik çözümler ve büyük veri ile akilli üretim makineleri gelistiren ekipler yer aliyor. Bu sene ULUKOZA programinda basta Bursa olmak üzere Çanakkale ve Eskisehir’den de girisimciler bulunuyor. ULUKOZA programi ile TÜBITAK 1512 programina hazirlanan dört girisimci ekip, her biri 200 bin lira olmak üzere toplamda 800 bin lira hibe destegi almaya hak kazandi.

Son dönem mezunlari ile ULUKOZA programi toplamda 42 girisimci ekibin sirketlesmesine ve milyonlarca liralik hibe destegi almasina katki sagladi. Mentörlük mekanizmasi ile yüzlerce sektör temsilcisini, akademisyeni ve yatirimciyi ekosistemine katmis, kendi gelistirdigi metodoloji ve kaliteli insan kaynagi ve altyapisi ile girisimcilere desteklerini hiz kesmeden vermeye devam ediyor. Mevcut programi halen devam eden ULUKOZA, yeni basvurularini Eylül ayinda almayi planliyor.

ULUKOZA Programi son mezunlarindan Enes Hüseyin Ergün ITÜ Makine Mühendisligi Bölümü’nden mezun olduktan sonra Bursa Uludag Üniversitesi’nde Makine Mühendisligi Bölümü’nde yüksek lisans egitimini tamamladi. Halen doktora egitimine devam ediyor. Enes Hüseyin Ergün ekibiyle birlikte daha önce gelistirdikleri kahve degirmeni tasarimini entegre edecekleri ve LOT çözümleri ile nitelikli kahve tüketicisi olan müsterilerine 3. Nesil kahve deneyimini farkli sekilde sunabilecek bir otomat gelistirmeyi hedefliyor. Firma, gelistirecegi ürün ile farkli boyutlara getirecekleri çesitli kahve türlerinin çekirdeklerini ürün haliyle sunabilme, talep edilecek demleme metoduna göre de bu kahveleri hazirlayabilme kabiliyetine sahip olacak. Böylece tüketici taze kahve çekirdegine ulasma imkanina sahip olacak ya da istedigi kahveyi ancak 3. Nesil kafelerde tadabilecegi “pour over” gibi demleme yöntemleri ile deneyimleyebilecek.

Enes Hüseyin Ergün’e tebrik belgesini takdim eden Bursa Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kilavuz, “ULUKOZA Programini basariyla tamamlayan genç girisimcilerimizi tebrik ediyorum. Ülkemizi mevcut durumdan daha ileriye tasiyacak olanlar gençlerimizdir. Onlarin bu basarilarini gördükçe biz de mutlu oluyoruz. Bu ve bunun gibi projelerin hayata geçmesine katki koyan Bursa Uludag Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi ekibimize de ayrica tesekkürü borç biliyorum” dedi.

Kaynak: İHA