SYS, Savunmadaki Gücüyle Dünyada Ilk 5'E Girdi

CANiK markasiyla, dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS), IDEF’21’de ilk kez sergiledigi yerli ve milli uçaksavari ve inovatif ürünleriyle dünya devleri arasinda yerini aldi.

SYS, Savunmadaki Gücüyle Dünyada Ilk 5'E Girdi
“Yerli ve milli uçaksavar” olarak tanimlanan CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegiyle dünyada bu silahi üreten 5’inci ülke olan Türkiye’yi fuarda temsil eden SYS, Türk savunmasinin dünya devleriyle yarisan gücünü ortaya koyacak. AR-GE, yüksek teknoloji ve mühendislik çalismasi eseri olan en yeni inovatif ürünlerini de fuarda ilk kez sergileyerek sektörün gelisimindeki öncü konumunu yeniden tanimlayacak.

Savunma sanayinin en önemli bulusma platformu olan 15’inci Uluslararasi Savunma Sanayii Fuari (IDEF’21), 17 Agustos Sali günü, Istanbul Büyükçekmece’deki Fuar ve Kongre Merkezi’nde basladi.

Dünyanin önde gelen hafif silah üreticilerinden olan Samsun Yurt Savunma (SYS), 2012 yilindan bu yana sürdürdügü AR-GE çalismalari sonucunda gelistirdigi Türkiye’nin yerli ve milli uçaksavarini ilk kez fuarda sergileyerek savunmada yerli ve milli gücün temsilcilerinden biri olacak. Savunma sanayiye kazandirdigi tüm markalari, istirakleri UNIDEF ve UNIROBOTICS ile fuarda gövde gösterisinde bulunan sirket, Türkiye’nin “yerli ve milli uçaksavari” olarak bilinen CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegiyle fuarin ilk gününe damga vurdu. Simdiden yurt disindan 1000’in üzerinde siparis alma basarisini gösteren CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfek, bu ay bitmeden seri üretime baslayacak. Hemen ardindan ihracat faaliyetleriyle dünya yolculuguna çikacak.

En yeni teknolojik ve inovatif ürünlerini sergileyecek

T ürkiye’nin en büyük savunma sanayi sirketlerinden olan SYS, toplam 400 metrekare alana kurulan standinda, 4 gün boyunca CANiK markali tabancalarini, yeni kurdugu magaza zinciri CANiK Store’u, egitim faaliyetlerini yürüttügü CANiK Academy ve yeni gelistirdigi CANiK Smart ve CANiK APP uygulamalarini da tanitacak. Ürünlerinin yani sira bünyesinde bulunan markalari ve istirakleriyle birlikte kurdugu ekosistemin kazanimlarini da katilimcilara sunacak. UNIDEF ve UNIROBOTICS’in ürünlerini de vitrininde sergileyerek, ekosisteminin çözüm odakli yönünü sektör oyuncularina aktaracak. IDEF’21’de, daha öncekilerde oldugu gibi yüzde 80 oraninda yeni ürünlerini sergileyecek olan SYS, sundugu egitimlerin niteligini artiran yeni, teknolojik ve inovatif ürünlerin basinda gelen CANiK Smart ve CANiK APP’i da IDEF’21’de ilk kez ziyaretçilerle bulusturacak.

Stratejik projeler, inovatif girisimler

IDEF’21’de SYS’nin ve markalarinin kaydettikleri ilerlemeyi ortaya koyacaklarini kaydeden SYS Genel Müdürü C. Utku Aral, “Tamamladigimiz projeleri, milli uçaksavar projesi gibi stratejik öneme haiz projemizi görücüye çikarmanin yani sira inovatif girisimlerimizi fuar araciligiyla son kullanici ile tanistiracagiz. Aldigimiz geri dönüsler, en yeni ürünlerimizin gelisim asamasinda bize yol gösterici olacak. Fuarin ilk gününde basta yerli ve milli uçaksavarimiz olmak üzere en yeni ürünlerimize olan ilgi oldukça büyük” dedi.



Üretim ve ihracat yolculugu basliyor

SYS’nin IDEF’21’de sergiledigi en yeni ürünleri arasinda basrolü, CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegi kapacak. Ilk kez IDEF’21’de tanitimi yapilan Yerli ve Milli Uçaksavar Projesi’nin 2012 yilinda baslayan Ar-Ge yolculugunu, en yeni teknolojiler ve mühendislik çalismalariyla destekleyerek basariyla tamamladiklarini kaydeden Aral, “Yerli ve Milli Uçaksavar Projemiz ile dünyanin en dayanikli ve en yüksek performansli CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegini üretmeyi basardik. Ilk olarak IDEF’21’de sergiledigimiz yerli uçaksavarimizin yolculugu henüz bitmedi. Tüm test çalismalarini tamamladigimiz uçaksavarimizin üretim yolculugu basliyor. Yerli uçaksavar için simdiden yurt disindan 1000’in üzerinde ön siparis alma basarisini gösterdik. Bu ay bitmeden seri üretime geçerek ihracat faaliyetlerine baslayacagiz. Ilk etapta, yilda 1.500 adetlik üretimle baslayarak, daha sonra ise bu kapasiteyi her yil bin adet artirmayi planliyoruz” diye konustu.



Dünyada ilk 5’e girdi

Dünyada yerli uçaksavarin üretimini yapan sadece 4 sirket bulunuyor. SYS, CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegiyle dünya siralamasina 5’inci siradan giris yapti. Yerli uçaksavarin dünyada büyük bir ihracat potansiyeline sahip olduguna dikkat çeken Aral, “SYS olarak ihracatta diger ülkelerden daha avantajli bir konumdayiz” diyerek bu avantajlari söyle özetledi:

“Özellikle Afrika ve Güney Dogu Asya ülkelerinde, bu silahin çok büyük bir pazari bulunuyor. Uluslararasi üreticilerin, bu silahin farkli ülkelere satisi için ihracat lisansi almalari, en az 90 gün sürüyor. Biz siparis aldiktan 45 gün sonra teslimat yapabilecegiz. Dünyadaki pek çok ülke, M2 12.7 mm agir makineli tüfeklerin kabul testleri için, ABD tarafindan tanimlanan T.O.P. standardini uyguluyor. CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfekler, T.O.P. standardini kolaylikla karsiladigi için, ihracat potansiyeli çok yüksek olacak. Dünyanin birçok ülkesinden aldigimiz 1000’in üzerinde ön siparisi diger ülkelerden daha hizli bir sekilde ihraç edecegiz.”

Türkiye’nin güvenlik gücüne tam destek

SYS, gelistirdigi CANiK M2 QCB 12.7 mm agir makineli tüfegiyle savunma sektörünün oyuncusu olarak sadece Türkiye’yi dünyada temsil etmekle kalmiyor yüksek teknoloji, Ar-Ge ve mühendislik ürünü olan en yeni ürünleriyle sektörün gelisimine yön veren sirket, Türkiye’nin güvenlik gücünü de destekliyor. Yerli ve milli uçaksavar; Türk Silahli Kuvvetleri’nde savunma ve özel harekatta görev alan tüm unsurlarin içine yerlestirilerek her türlü atis destek görevi içerisinde kullaniliyor.

4 gün boyunca YouTube’dan canli yayin yapacak

SYS, fuarin ilk gününde üst düzey yetkililer ve ziyaretçilerle görüsme trafigine basladi.

Firma, pandemi nedeniyle IDEF’21’i ziyaret edemeyen global müsterileri ile fuar boyunca baglantisini kesmeyecek. YouTube yayini ile pandemi kosullarinda fuari ziyaret edemeyenleri standinda bulusturacak. Canli yayinlar araciligiyla potansiyel müsterilerine de ulasarak fuarda sergiledikleri en yeni ürünler hakkinda kapsamli bilgiler aktaracak. YouTube kanali üzerinden 4 gün boyunca yapacagi canli yayinlar ile fuar ziyaretçilerine ve üst düzey yetkililere mikrofon uzatacak.
Kaynak: İHA