Kizilay´Dan Selzedelere 3 Ögün Sicak Yemek 24 Saat Hizmet

Bartin’da yasanan sel felaketinin ardindan Kizilay tarafindan kurulan 10 personelin görev yaptigi mobil mutfak araci ile 600 afetzede ve bölgede yürütülen çalismalara katilan 150 personele 3 ögün sicak yemek hizmeti sunuluyor.

Kizilay´Dan Selzedelere 3 Ögün Sicak Yemek 24 Saat Hizmet
Bartin’da yasanan sel felaketinin en çok zarar verdigi noktalardan biri Ulus ilçesinin Zafer köyü oldu. 600 nüfuslu köyde köprüler yikildi, evleri ve is yerlerini su basti. Selin sürükledigi çamur, balçik, odun ve kaya parçalari ev ve is yerlerini doldurdu. Yaralarin sarilmasi için verilen çalismalar neticesinde onlarca is yeri, ev, depo, ahir, okul, cami ve sokaklarin temizlik çalismasi devam ediyor.

Zafer köyünde Kizilay tarafindan kurulan mobil mutfak araci ile 600 afetzede ve bölgede yürütülen çalismalara katilan 150 personele 3 ögün sicak yemek hizmeti sunuluyor.

Kahvalti, ögle yemegi ve aksam yemegi olmak üzere 3 ögün hizmet veren Kizilay mobil mutfak aracinda 24 saat boyunca basta su olmak üzere çay, kahve ve mesrubat ikrami yapiliyor.

Selzedelerden Fatma Turgut, “Allah devletimizden razi olsun. Bizi açta açikta birakmadi. Kizilay’imiz hemen buraya kuruldu. Sabah aksam yemeklerimizi aliyoruz elhamdülillah. Isin gücün arasinda evimizde yemekle ugrasmiyoruz. Rabbim devletimizden Allah razi olsun. Bu kadar benim diyeceklerim" dedi.

Kaynak: İHA