Kara Yollarinda Durum

Kara yollarinin yapim, bakim ve onarim çalismalari sürdürülen kesimlerinde yavas gidilmesi, trafik isaret ve isaretçilerine uyulmasi gerekiyor.

Karayollari Genel Müdürlügünün yol durumu bültenine göre, Inebolu-Kastamonu ile Inebolu-Çatalzeytin yollari asiri yagislar sonucu meydana gelen sel tahribati nedeniyle trafige kapatildi.

TEM Otoyolu'nun Sekerpinar-Gebze kavsaklarinda 32 numarali üst geçit köprüsü yikilacak. Çalisma kapsaminda TEM Sekerpinar Kavsagi'ndan Ankara yönü O-4 TEM Otoyolu trafige kapatilacak. Bu kesimde sürücüler D-100 yoluna yönlendirilecek. Çalismalar 21 Agustos'a kadar 22.00-06.00 saatlerinde yapilacak. Bu saatler disinda trafik akisi TEM Otoyolu'nda olagan sekilde saglanacak.

Karacasu-Tavas yolunun 14-17 ve 23-28. kilometrelerindeki yapim çalismalari nedeniyle trafik bölünmüs yolun bir bölümünden iki yönlü gerçeklestiriliyor. Bu kesimde sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri gerekiyor.

Ermenek-Mut yolunun 18-19 (Çamlica mevkisi), Gaziantep-Nizip-Birecik yolunun (Nizip ve Birecik geçisleri) 37-54. kilometrelerindeki yapim çalismalari sebebiyle ulasim kontrollü devam ediyor.

Düzce-Akçakoca yolunun 5-6. kilometrelerindeki yapim çalismalari dolayisiyla her iki yönde ulasim servis yolundan sürdürülüyor.

Anadolu Otoyolu'nun Bolu Dogu-Yeniçaga kavsaklari 1-3. kilometrelerinde üstyapi iyilestirme çalismalari nedeniyle Ankara-Istanbul istikameti trafige kapatilarak, ulasima diger istikametten iki yönlü izin veriliyor.

Zonguldak-Devrek-Mengen yolunun 39-55. kilometrelerindeki asfalt sathi kaplama çalismalari sebebiyle ulasim kontrollü saglaniyor. Yolu kullanacak sürücülerin dikkatli seyretmeleri, trafik isaret ve isaretçilerine uymalari gerekiyor.

Burdur-Antalya il siniri-Bozova-Korkuteli yolunun 4-10. kilometrelerindeki yapim çalismalari dolayisiyla sürücülerin trafik isaret ve isaretçilerine dikkat etmeleri önem tasiyor.

Kahramanmaras-Narli-Gaziantep yolunun Arsan Köprülü Kavsagi mevkisi 1-2. kilometrelerinde yapim çalismalari nedeniyle ulasim kontrollü gerçeklestiriliyor.

Kaynak: AA