Felçli Gelen Hasta Yürüyerek Taburcu Oldu

Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi’nde faaliyette bulunan Inme Merkezi büyük bir basariya imza atarak, merkeze felçli gelen hastayi yürüyerek evine taburcu etti. Inme Merkezi’nde görevli doktorlar uyguladiklari trombektomi islemi ile konusamaz, sol kol ve bacagini hareket ettiremez halde merkeze basvuran Y.E. isimli kadin hastayi yürüyerek evine ugurladi.

Felçli Gelen Hasta Yürüyerek Taburcu Oldu
Erken müdahale ile önlenebilir hastaliklarin basinda gelen felç (inme) hastaliginin tedavisi Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi’nde yapiliyor. Hastane bünyesinde faaliyet gösteren Inme Merkezi bugüne kadar birçok hastayi sagligina kavustururken, en son merkeze müracaat eden Y.E. isimli hastayi yine evine yürüyerek göndermenin mutlulugu yasandi.

Inme Merkezi’nde Dr. Özcan Kocatürk ve Dr. Mert Nazik tarafindan uygulanan trombektomi yöntemi felç hastalarinin umudu olmaya devam ediyor. Inme Merkezi’nde görevli doktorlar inme hastaliginda erken müdahalenin önemine dikkat çekerken Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi Bashekimi Dr. Volkan Yüksel ise Inme Merkezi’nin yaptigi çalismalarin takdire sayan oldugunu ifade etti.

Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi acil servisine 6 Agustos 2021 tarihinde, sol kolunu ve bacagini hareket ettiremez durumda inme (felç) bulgulari ile basvuran Y.E. isimli hastanin, kirmizi alanda inme tedavi protokolü ile takibi yapilarak inme merkezine yatisi yapildi. Beyin tomografisinde sag hemisferde enfarkt ve MCA Oklüzyonu (beyin damar tikanikligi) saptandi. Akabinde hastaya acil sartlarda trombektomi (Beyindeki pihtinin çikartilmasi islemi) planlandi. Hastanin anjiyografi birimine nakli saglandi ve akut inmede uygulanan trombektomi islemi yapildi. Sol kolunu ve bacagini kullanamaz halde olan hastaya Dr. Özcan Kocatürk ve ekibi tarafindan uygulanan Trombektomi islemi ile daha uygulama esnasinda hastanin sol kolu hareket kabiliyeti kazandi. Inme Merkezine transferinden sonra da sol bacagini kullanmaya ve tekrar konusabilmeye baslayan hasta Y.E.’nin Nöroloji Servisine nakli gerçeklestirildi.

Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi Inme Merkezi’nden Dr. Özcan Kocatürk yapilan tedaviyle ilgili sunlari söyledi:

“Hastamizin inme gibi hayatini son derece kisitlayici bir hastaligina sifa olmaktan büyük mutluluk duymaktayiz. Hastalarimiza ilimizin tek Inme Merkezi olarak hizmet verdigimizi ve ilimizin böyle bir merkeze sahip olmasinin akut inme hastalari için büyük bir kazanç ve ne kadar hayati oldugunu halkimizin bilgilerine sunariz. Ayrica halkimiza bu güzel hadise ile inmenin ilk birkaç saat içinde erken müdahale edildiginde tedavi edilebilir bir hastalik oldugunu tekrar hatirlatmak isteriz.”

Bashekim Yüksel: “Hastanemiz fark olusturmaya devam edecektir”

Hastane Bashekimi Doç. Dr. Volkan Yüksel ise, Inme Merkezi’nde görevli doktor ve personele tesekkür ederek, “Hastanemizde felç geçiren hastalarin acil müdahale ile normal hayata dönmesini saglayan, fedakarca 7/24 çalisan tüm ekibe tesekkür ediyorum. Balikesir Atatürk Sehir Hastanesi saglik hizmeti alaninda ilin lider saglik kurulusu olmaya ve özellikli hizmetlerin sunumu açisindan fark olusturmaya devam edecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA