Bati Karadeniz'deki Afetzedelere Destek

IDDEF, Bati Karadeniz’de yasanan sel ve su baskinlarindan etkilenen vatandaslarin ihtiyaçlarinin giderilmesi için bölgeye yardim malzemeleri ulastirdi.

Bati Karadeniz'deki Afetzedelere Destek


Insana Deger Veren Dernekler Federasyonu (IDDEF), Bati Karadeniz bölgesinde etkili olan asiri yagislar sonucunda basta Kastamonu olmak üzere Sinop ve Bartin’da yasanan sel ve su baskinlarindan etkilenen vatandaslarin yaninda olmak ve ihtiyaçlarini gidermek için acil yardim kampanyasi baslatti. IDDEF, bagislanan yardimlari Kastamonu’ya ulastirarak AFAD koordinasyon merkezlerine teslim etti.

Yardim çalismalariyla ilgili yapilan açiklamada, “Bati Karadeniz’deki sel felaketinin ardindan gün birlik olma günü anlayisla acil yardim kampanyamizi faaliyete alarak devlet ve millet olarak yaralari sarmak için çalismalarimizi gerçeklestiriyoruz. Bu kapsamda hayirseverlerimizin bagislariyla hazirlamis oldugumuz ihtiyaç duyulan acil yardim malzemelerini sel felaketinin yasandigi bölgelere ulastirdik. Bölgeye intikal eden saha ekiplerimiz hazir gidadan içme suyuna, bebek mamasindan hijyen setine kadar birçok ihtiyaç listesindeki malzemeyi Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD), koordinasyonundaki insani yardim noktalarina indirerek tasnif çalismalarina katildi” denildi.

Yardim çalismalarina destegin sürecegi vurgulanan açiklamada, “Sel felaketinin ilk anindan itibaren devletimizin ilgili kurumlariyla koordineli olarak yardim malzemelerimizi bölgeye sevk etmeye devam ediyoruz. Bölgenin özellikle Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi ilan edilmesiyle birlikte yardim çalismalarimiza hiz ve güç katarak adeta seferber olduk. Gida ve içme suyu agirlikli ihtiyacin oldugu bölgedeki çalismalara katilan saha ekiplerimiz vatandaslarimizi yalniz birakmiyor. Kastamonu Kredi ve Yurtlar Kurumu’na yerlestirilen afetzede kardeslerimize maddi ve manevi destek olmaya çalisiyoruz. Tüm gücümüzle çalismalarimizi sürdürecegiz. Can ve mal kayiplari nedeniyle maddi ve manevi anlamda zor günler geçiren kardeslerimizin yaralarini hep birlikte saracagiz. Hayirseverlerimiz yardim kampanyamiza iddef.org internet sitemizden destek verebilir, Acil Yardim yazip 7230’a SMS göndererek 10 TL baslayabilir. Yardim ve arama kurtarma çalismalarina katilan binlerce görevliye kolayliklar diliyoruz. Selde hayatini kaybedenlere Allah’tan Rahmet ailelerine ve yakinlarina bassagligi, bölgedeki tüm vatandaslarimiza geçmis olsun dileklerimizi iletiyoruz” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA