Baskan Güder, Kursiyerlerle Bulustu

Malatya’nin Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, semt konaginda açilan hali dokuma kursundaki kursiyerlerle bir araya gelerek, sohbet etti.

Baskan Güder, Kursiyerlerle Bulustu
Her firsatta toplumun degisik kesimlerinden vatandaslarla bir araya gelen Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder, Battalgazi Sehit Oguzhan Günaydin Halk Egitim Merkezi tarafindan Firat Mahallesi’nde açilan Hali dokuma kursundaki kursiyerlerle bulustu. Hali dokuma sanatini ögrenen kursiyerlerle bir araya gelerek sohbet eden Baskan Güder, üreterek ekonomiye katkida

bulunmak isteyen hanimlara kolayliklar diledi.

“Baskanimizin nazik ziyareti bizi onurlandirdi”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in nazik ziyaretinden dolayi tesekkürlerini ileten Usta Ögretici Hafize Gülbahar, “Battalgazi Sehit Osman Günaydin Halk Egitim Merkezinde Iskur ile gelmis olan tüm kadinlarimiza hali dokumalarina yardim ediyoruz. Kadinlarimiz bu kurs ile el sanatlarini gelistiriyorlar. Emegi geçen herkese tesekkürlerimi iletiyorum. Baskanimizin bu nazik ziyareti de bizleri mutlu etti, onurlandirdi” seklinde konustu.



“Baskanimiz Battalgazi için büyük bir sans”

Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’in ilçe için büyük bir sans oldugunu aktaran Firat Mahallesi Muhtari Nihat Biner, “Mahallemiz ile ilgili sorunlarimizi daha önce Battalgazi Belediye Baskanimiz Osman Güder’e iletmistik. Parklarimiz ile alakali sorunlarimizi söyledik ve baskanimiz sag olsun hemen ilgilendi. Baskanimiza bir telefon kadar yakiniz ve ilçemiz için büyük bir sans. Bugünde baskanimiz mahallemizde açilan kursumuzu ziyaret etti. Kursiyerlerimiz kendi yaptiklari el emegi göz nuru ürünlerini hediye ettiler. Battalgazi’mize ve mahallemize verilen hizmetlerden dolayi baskanimiza tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Her daim kadinlarimizin yanindayiz”

Battalgazi Belediyesi olarak egitim ve kültür hizmetleri açisindan yogun bir çalisma içerisinde olduklarini belirten Baskan Güder ise “Battalgazi Belediyesi olarak egitim ve kültür hizmetleri açisindan yogun bir çalisma içindeyiz. Battalgazi Belediyesi olarak Tarihi Silahtar Mustafapasa Kervansaray’inda açmis oldugumuz kurslarimiz var. Orada da hali dokuma kursumuz aktif olarak hizmet veriyor. Bugünde Firat mahallemizde bulunan kursumuzu ziyaret ettik. Kursiyerlerimizin yaptiklari çalismalari yerinde gördük. Halicilik zor bir meslek ve bu kurstaki kadinlarimiz cidden büyük bir azimle emek veriyorlar. Kadinlarimiz burada meslek ögreniyorlar, stres atiyorlar. Ayrica kurslarimiza katilan vatandaslarimiz aile bütçesine de katma deger kazandirmakta. Kursiyerlerimiz su anda küçük metrajli halilar dokumaktalar. Ileriki asamada daha büyük halilar dokuyacaklar. Tüm kursiyerlerimizi tebrik ediyorum. Battalgazi Belediyesi olarak bizler her daim kadinlarimizin yanindayiz. Bu kursun düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkürlerimi sunuyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA