Siverek'teki Görüntü Hayvanseverleri Ayaga Kaldirdi

Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde belediye çalisanlarinin bir köpegin boynuna tasma takip yerde sürüklemesi hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Belediyeden yapilan açiklamada personel hakkinda idari sorusturma baslatildigi belirtildi.

Siverek'teki Görüntü Hayvanseverleri Ayaga Kaldirdi
Sanliurfa’nin Siverek ilçesinde çekildigi iddia edilen görüntü hayvanseverlerin tepkisine neden oldu. Olay, Ericek Mahallesi’nde yasandi. Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügünde çalistigi belirtilen bir görevli evin içerisine giren köpegi çikartmak için boynuna tasma geçirdi. Ipin ucundan tutan görevli köpegi sürükleyerek disari çikartti.

Görüntüler tepki çekti

Sosyal medyada paylasilan görüntülere tepki yagdi. Yerinden kalkamayan köpegi sürükleyerek iskence eden sahislarin cezalandirilmasini isteyen hayvanseverler, bu tür olaylarin bir daha yasanmamasi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istedi.

Belediyeden açiklama geldi

Siverek Belediyesinden yapilan açiklamada, "14 Agustos 2021 tarihinde mahalle muhtarinin ilgili müdürlügümüze hasta bir can dostun oldugu ihbari üzerine personelimiz olay yerine intikal etmistir. Yapilan ilk incelemede lavabodaki dostumuzun agiz ve göz bölgelerinde kan olugu saptanmistir. Bunun üzerine görevli personel can dostumuzun kuduz olma süphesi oldugunu ve durumun Ilçe Tarim Müdürlügüne bildirilmesi yönünde görüs beyan etmistir” denildi.

Sürüklenen köpek telef oldu

Açiklamanin devaminda, "Mahalle muhtarinin ‘köpegi çikarin’ israri üzerine can dostumuz oldugu yerden çikarilarak yapilan ilk incelemede yilan tarafindan isirildigi tespit edilmis ve yapilan tüm müdahaleye ragmen can dostumuz kurtarilamamistir. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlügümüze zaman zaman gelen yarali veya saldirgan hayvan ihbarini degerlendiren ekiplerimiz, aldiklari yardima ihtiyaci olan hayvanlari Sanliurfa Büyüksehir Belediyesi bünyesindeki Kedi ve Köpek Rehabilitasyon Merkezine göndermektedir. Burada rehabilite edilen hayvanlar yeniden dogal ortamina salinmaktadir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA