Mesane Tümöründen Basarili Operasyonla Kurtuldu

Idrarda kanama ve böbrek agrisi sikayetiyle ANKA Hastanesi’ne basvuran 80 yasindaki hasta gerçeklestirilen basarili operasyonla mesane tümöründen kurtuldu.

Mesane Tümöründen Basarili Operasyonla Kurtuldu
Gaziantep’te yasayan 80 yasindaki Ismail Piskin, idrarda kanama ve böbrek agrisi sikayetiyle Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne basvurdu. Burada yapilan muayene ve tetkikler sonucunda Piskin’in mesanesinde 7x4 büyüklügünde tümör saptandi. Piskin’e uygulamasi çok zor olan ve her hastanede yapilamayan Parsiyel Sistektomi uygulandi. Üroloji Uzmani Op. Dr. Hilmi Çelik, öncülügünde gerçeklestirilen Parsiyel Sistektomi yöntemiyle tümörün tamami çikarildi. Riskli bir operasyonla sagligina kavusan Ismail Piskin hastaneden taburcu edildi. Ameliyat sonrasi agrilari dinen ve kendisini daha iyi hissettigini dile getiren Piskin, “Uzun zamandir dayanilmaz agrilar çekiyordum. Agrilarimdan kurtulmak için birçok yere basvurdum, ancak hiçbir yerde derdime çare bulamadim. Son çare olarak Gaziantep Özel ANKA Hastanesi’ne geldim. Iyi ki de gelmisim. Simdi kendimi daha iyi hissediyorum" dedi.

Ismail Piskin’in oglu Ökkes Piskin de, babasinin sagligina kavusmasini saglayan Üroloji Uzmani Op. Dr. Hilmi Çelik ile ANKA Hastanesi yönetici ve çalisanlarina yakin ilgilerinden dolayi tesekkür etti. Riskli ve zor olan operasyonu basariyla gerçeklestiren Üroloji Uzmani Op. Dr. Hilmi Çelik, mesane kanserinde erken tani ve tedavinin önemli oldugunu söyledi.

Çelik, “Hastamizi saglikli bir sekilde taburcu etmenin mutlulugunu yasiyoruz. Mesane kanseri en sik, idrarda agrisiz kanama ile kendini gösteriyor. Ancak bu kanama gözle görülmeyecek kadar küçük yani mikroskopik düzeyde olabiliyor. Nadiren idrar yaparken yanma gibi tani konulamayan yakinmalar da mesane kanserine bagli olabiliyor. Ancak bu sikayetler her zaman mesane kanseri belirtisi olmayabilir, enfeksiyon veya adet gibi nedenlerle de ortaya çikabilecek bu sikayetlerde erken tani ve tedavi için bir an önce bir doktora basvurmanizda fayda var” diye konustu.

Kaynak: İHA