Manisa Yeni Bir Baraja Daha Kavusuyor

Manisa’da tarimsal faaliyetlerin ve sulama imkanlarinin arttirilmasi amaciyla Devlet Su Isleri (DSI) tarafindan yapimina devam eden Demirci ilçesindeki Güveli Barajinin fiziki gerçeklesme orani yüzde 84’e ulasti.

Manisa Yeni Bir Baraja Daha Kavusuyor
DSI, Manisa’da yürüttügü yatirimlarla tarim arazilerini suyla bulusturmaya devam ediyor. Manisa’nin Demirci ilçesinde yapimi devam eden Güveli Barajinda fiziki gerçeklesme orani yüzde 84’ü buldu. Barajin tamamlanmasi sonrasi modern sulama imkanlari saglanacak olan bölgede tarimsal gelirin ve verim kalitesinin de arttirilmasi hedefleniyor. Güveli Barajinda çalismalarin devam ettigini açiklayan DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, "Güveli Baraji’nda su anda yüzde 84 fiziki gerçeklesme oranina ulasmis bulunmaktayiz. Hedefimiz yilsonuna kadar baraji tamamlayarak Manisali üreticilerimizin hizmetine sunabilmek. Barajin gövdesi için suana kadar yaklasik 240 bin metreküp dolgu yaptik. Dolu savak ve vana odasi imalatlarimiz ise devam ediyor. 2021 yili performans hedeflerimiz arasinda yer alan Güveli Baraji’nda bu kis su tutmayi amaçliyoruz” diye konustu.

Güveli Barajinin temelden yüksekliginin 31 metre olacagini kaydeden DSI Genel Müdürü Kaya Yildiz, barajin 690 bin metreküp su depolama kapasitesine sahip olacagini açikladi.

Yildiz, “Güveli Baraji bin dekar araziye can suyu saglanacak. Bölge çiftçisine 2021 rakamlariyla yilda yaklasik 2 milyon 290 bin lira daha fazla kazandiracak” dedi.

Kaynak: İHA