Kabil Havaalani'ndaki Kaos Anlari

Afganistan’da Taliban’in ilerleyisi nedeniyle ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kisinin akin ettigi Kabil Havaalani’ndaki kaos anlari görüntülendi.

Kabil Havaalani'ndaki Kaos Anlari
Afganistan’da Taliban’in ilerleyisi nedeni ile ülkeyi terk etmek isteyen binlerce kisi Kabil Havaalani’na akin etti. Birçok ülkenin tahliye operasyonlarini yürüttügü havaalanina, yetkisi olmayan binlerce sivil duvarlari asarak girerken, sivillerin pistleri isgali nedeni ile tüm uçuslar askiya alindi. Uçaklarin üstüne ve kanatlarina çikan birçok kisi ülkeden kaçmaya çalisirken, bazi sivillerin ise kalkis yapan bir uçakta düsmesi sonucu hayatini kaybettigi ifade edildi.

Havaalaninda yasanan kaos anlari ise anbean kayit altina alindi. Sivillerin pistlerde kalkis yapan uçaklarin pesinden kostugu görüldü.

Güvenlik güçlerinin ise sivilleri dagitmak için ara ara havaya uyari atisi yaptigi belirtildi.

ABD Savunma Bakanligi (Pentagon) Sözcüsü John Kirby yaptigi açiklamada, Kabil Havaalani’nda tüm askeri ve sivil uçuslarin durduruldugunu bildirmis, "ABD askeri güçleri, bölgeyi insanlardan temizlemek için Türk ve diger uluslararasi güçler ile çalisiyor. Bunun ne kadar sürecegini bilmiyoruz" demisti.

HAVAALANINDA 7 KISI HAYATINI KAYBETTI

Tahliye operasyonlarinin yürütüldügü Kabil Havaalani’ndaki tahliyeler sirasinda su ana kadar 7 kisi hayatini kaybetti. Hayatini kaybedenlerin silahla vurularak mi yoksa izdihamda mi hayatini kaybettigi henüz netlik kazanmazken, bazi kaynaklar ise uçaklar havalandigi sirada uçaklara binmek için kanatlara ve inis takimlarina asilanlarin uçaktan düstügünü aktardi.

Kaynak: İHA