Fatih Ürek Ayvalik'i Salladi

Balikesir’in Ayvalik ilçesinde, Ayvalik Belediyesi’nin öncülügünde bir konser veren ünlü sarkici Fatih Ürek, birbirinden hareketli sarkilariyla binlerce hayranini costurdu.

Fatih Ürek Ayvalik'i Salladi
Ayvalik Belediyesi’ne ait açik hava tiyatrosunda verdigi konserde yaklasik 3 bin kisiye seslenen ünlü sarkici, pandemi nedeniyle zor günler yasandigini ve herkesin mutlaka asilarini yaptirmasi gerektigini vurguladi.

Ayvalik Belediye Baskani Mesut Ergin’in esi Canan Ergin’in de aralarinda bulundugu binlerce hayranina kendine has danslariyla müzik ziyafeti veren Fatih Ürek, muhabirimize özel yaptigi açiklamalarda, Ayvalik’a konser vermek için geldiginde bir türlü kalip da bu güzel ilçede dinlenebilmeye firsat bulamadigini söyledi.



“Halk konserleri sürecek”

Ayvalik’in Kazdaglari’ndan gelen tertemiz oksijenle yüklü havanin son derece sifa verici oldugunu kaydeden Fatih Ürek, gazinolarda sahne alirken, halk konserleri fikrinin Harbiye Açik Hava ile ortaya çiktigini belirtti.

Harbiye’de verdigi konserin ardindan halk konserleri serisine baslamadan önce ön yargilarinin da var oldugunu itiraf eden Ürek, “Bunun ardindan bir takim sorunlar ortaya çikti. Pandemi girdi araya ve bir türlü bu halk konserlerine baslayamamistik. Bir de benim yaz konserlerim, kis mevsiminde belli oluyor. Zaman bulamiyordum. Bu sene pandemi sürecinde çok belirsizlikler yasadik. Tam konser vermeyi planlarken, sokaga çikma kisitlamalari ve pandemiye karsi alinan önlemlere takildik. Bu yüzden de bir buçuk sene boyunca oturduk ve hiçbir sey yapamadik. Ondan sonra Harbiye konserini yaptik. Ama ondan önce de ben, özel sirketlerin halk konserlerini yaptim. Hatta bu bölgede de Edremit’e kadar geldim. Çok ciddi kitlelere konserler verdim. O konserlere 10-15 binlere ulasan dinleyiciler geldi. Simdi ben halk konserleri verebiliyorum. Beni kulüp ve gazinoda seyredemeyen insanlar, açik hava tiyatrolarinda ve sahnelerde görmek istiyorlar. Çok da iyi ve keyifli oluyor. Tabi bu arada Ayvalik’ta olmak da son derece mutlu etti beni” dedi.

Halk konserlerinin devam edecegini vurgulayan Fatih Ürek, “Malum buralar yazlik bölgeler. Ben biraz da Anadolu’ya dogru gitmek istiyorum. Anadolu’da da özel mekanlarda bu tür konserleri vermek istiyorum ama tüm bunlar organizasyon isidir” ifadelerini kullandi.

Birçok sinema, televizyon ve benzeri projelerle ilgili tekliflerin geldigini anlatan Fatih Ürek, “Ama pandemi nedeniyle ortalik biraz kayniyor. Bu yüzden de biraz beklemedeyim. Sahnede biraz daha olup, daha sonra televizyona tamamen yönlenecegim” dedi.



“Biz isimizi yapiyoruz”

Korona virüs belasinin dünyanin basina gelmis en büyük musibetlerden biri oldugunu savunan Ürek, herkesin mutlaka ama mutlaka asi olmasi gerektigini vurgulayarak, “Yapilan açiklamalara göre korona virüse yakalanip da hayatini kaybedenlerin yüzde 80’inin asi olmadigi belirtiliyor. Bu yüzden de herkesin asilarini yaptirmalari gerektigine tüm kalbimle inaniyorum. Bununla birlikte son zamanlarda çikan orman yanginlari felaketleri de son derece üzücü. Böyle zamanlarda sahneye çikip sarki söylemek durumunda kalkiyoruz. Ama bu bizim için bir eglence degil. Sonuçta biz isimizi yapiyoruz. Yapmak da zorundayiz. Her konserde onlarca insan görev yapiyor ve bunlar ekmek yiyorlar. Böylesi felaketlerin yasandigi dönemlerde daha önceden programlanan konserlere çiktigimizda bize sanki kötü bir sey yapmisiz gibi davraniyorlar. Ama hayir biz kötü bir sey yapmiyoruz. Dedigim gibi isimizi yapiyoruz. Bu yüzden de insanlar bu konuda bizlere kötü bir sey söylememeliler” diye konustu.



“Demet’i tanimiyorum”

Ünlü sarkici, Demet Akalin ile ilgili sorulan bir soruya ise, “Ben onu tanimiyorum” cevabini vermekle yetindi.
Kaynak: İHA