Antalya Bilim Merkezi Açilisa Hazir

Kepez Belediyesi’nin, gençleri bilimin isiginda gelecege hazirlamayi hedefledigi Antalya Bilim Merkezi açilisa hazir hale getirildi.

Antalya Bilim Merkezi Açilisa Hazir
Kepez Belediyesi’nin halkin kullanimina kazandirdigi Eski Dokuma Fabrikasi içerisindeki 12 bin 500 metre karelik alana TÜBITAK isbirliginde kurulan Akdeniz’in ilk ve tek bilim merkezi, açilis için gün sayiyor. Tüm hazirliklarin tamamlandigi ve 14 Agustos’ta açilmasi planlanan Antalya Bilim Merkezi, ülke genelinde meydana gelen dogal afetler nedeniyle ileri bir tarihe ertelendi. Aylar öncesinden kapilarini deneme egitimleri için ögrencilere açan Antalya Bilim Merkezi’nde çocuk ve gençler deneysel ve uygulama çalismalarini sürdürüyor. Antalya Bilim Merkezi, daha resmi açilisi yapilmadan gelecek nesillerin bilime ilgi ve meraklarini artiracak, teknolojiyi daha dogru kullanmalarini saglayacak imkanlari Antalya’nin çocuk ve gençlerine sunuyor. Kurulus asamasinda birçok akademisyeni agirlayarak, dikkatleri üzerine çeken Antalya Bilim Merkezi’nin açilisi da Kepez Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi(AÜ) isbirligiyle üretilen elektrikli otomobille yapilacak.

Bilim Merkezi’nde neler var?

Eski Dokuma Fabrikasi yerleskesinde 12 bin metre kare alan üzerinde hizmet verecek olan Antalya Bilim Merkezi’nde tüm ögrencilerin yararlanabilecegi donanimli laboratuvarlar, sanal gerçeklik uygulamalari ile bilimsel ve teknolojik buluslarin yapilabilecegi egitim ortamlari, teknolojik aletlerin çalisma prensiplerinin uygulamali olarak ögretildigi atölyeler, eglenerek bilimin ögrenilebilecegi tüm yas guruplarina hitap eden sergi salonlari, ögrencilerin hem el becerilerinin gelistirildigi, hem de bilimsel ürünler ortaya koyabildigi bilim ve sanatin bir arada yürütülebilecegi STEM+A atölyeleri, Akdeniz’in tarihi, biyolojik, tarimsal ve diger tüm özelliklerinin yansitildigi sergi salonlari ve egitim ortamlari, deney düzeneklerinin yer aldigi salonlar, özel tasarim galeriler, bilimsel gösteri ve söylesilerin yapilacagi çok amaçli salonlar bulunuyor.
Kaynak: İHA