Putin'den Erdogan'a Taziye Mesaji

Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin, Kahramanmaras’ta BE-200 yangin söndürme uçaginin düsmesi nedeniyle Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a taziye mesaji gönderdi.

Putin'den Erdogan'a Taziye Mesaji
Kremlin Sarayi’ndan yapilan açiklamada, Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in Erdogan’a Kahramanmaras’ta Orman Genel Müdürlügü hizmetinde kullanilan yangin söndürme uçaginin düsmesiyle ilgili taziye mesaji gönderdigi belirtildi. Rusya lideri Putin’in mesajinda, "Ruslar da Türkler gibi dogal afetlerle mücadele ediyor. Kayiplarin acisi bizi birlestiriyor. Sizden taziyelerimi yasamini yitirenlerin ailelerine iletmenizi rica ediyorum" ifadeleri yer aldi.

Uçakta hayatini kaybeden Rus mürettebatin aileleri için de taziye mesaji yayinlandi. Putin taziye mesajinda, "Be-200 uçaginin mürettebati, Türk uzmanlarla birlikte en önemli insani misyona katilarak, insanlarin hayatlarini savundular, Türkiye Cumhuriyeti’nde büyük çapli yanginlara karsi savastilar. En zor kosullarda hareket ettiler ve görevlerini yerine getirdiler. Bu cesur insanlarin hatirasinin hem Rusya’da hem de Türkiye’de sonsuza dek korunacagina eminim" dedi.

Kaynak: İHA