GÜNDEM / 14 Agustos 2021

ANADOLU AJANSI.



Kurucusu: Mustafa Kemal Atatürk / 6 Nisan 1920

1- CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, teyzesi Fecire Isik'in cenaze törenine katilacak. Kiliçdaroglu, sel felaketinden etkilenen Ayancik ilçesini ziyaret edecek.

(Tunceli/12.00/Sinop/17.00) (Fotografli-Görüntülü)

DÜNYA DIPLOMASI

1- Afganistan'da güvenlik güçleri ile Taliban arasindaki çatismalar takip ediliyor. (Fotografli-Görüntülü)

GÜNCEL

1- Dünya genelinde Kovid-19'a iliskin gelismeler izleniyor. (Fotografli-Görüntülü)

SPOR

1- Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk hafta mücadelesine VavaCars Fatih Karagümrük-Gaziantep, Altay-Kayserispor ve Atakas Hatayspor-Kasimpasa maçlariyla devam edilecek.

(Istanbul/19.15/Izmir/Hatay/21.45) (Fotografli-Görüntülü)

2- TFF 1. Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk haftasi Istanbulspor-Manisa, Denizlispor-Royal Hastanesi Bandirmaspor ve Balikesirspor-Beypiliç Boluspor maçlariyla sürecek.

(Istanbul/19.15/Denizli/Balikesir/21.45) (Fotografli)

ÖZEL HABER

1- ÖNLEMI HAYAT KURTARAN AFET: DEPREM - Istanbul'da kentsel dönüsüm kapsaminda hangi ilçede kaç bina yenilendi

- Fay hatlarina yakinligi nedeniyle deprem riski yüksek olan Istanbul'da, belediyeler yapi stokunu yenilemek için kentsel dönüsüm çalismalarina agirlik veriyor

- Esenler Belediyesi 56 bin, Gaziosmanpasa Belediyesi 4 bin 500 binayi yenileyerek Istanbul'da bu kapsamda ilk siralarda yer aliyor

- Kentsel dönüsüm kapsaminda Bagcilar'da 2 bin 906, Çekmeköy'de 2 bin 212, Sisli'de 1585 yapi yikildi

(Istanbul/Hikmet Faruk Baser)

2- Türkiye'den mezun yabanci ögrenciler "ticari elçilik" görevi görüyor

- Dis Ekonomik Iliskiler Kurulu Türkiye-Filistin Is Konseyi Baskani Cemalettin Kerim:

- "Benim gibi Türkiye'de okuyan talebeler en hakiki elçilik görevini üstleniyor. Türkiye'nin adetlerini ögrenmis, ülkeyi gezmis, insaniyla hasir nesir olmus gençler özellikle Türkiye'yi hemserilerine en iyi tanitabilecek insanlar. Ben 38 yildir buradayim, Türkiye'nin ihracatina çok büyük katkida bulunduk"

- "Yurtdisi Türkler ve Akraba Topluluklar Baskanligini ve ilgili kuruluslari tebrik ediyorum. Bu konunun önemi artik fark edilmis. Bu ögrencilerin çok faydasi olabilir. Türkiye'de 10-15 yil içinde yabanci ögrencilere önem verildi, özellikle ihracat yapanlara"

- "Arap ülkeleri eskiden çok pahali mallar alirdi baska ülkelerden artik Türkiye'den ayni kalitede daha ucuza aliyorlar. Türkiye her bakimdan çok daha iyi ve gelismis durumda"

(Mehmet Fatih Erdogdu / Istanbul)

3- Kovid-19 asisi Almanya ekonomisine yaradi

- Biyoteknoloji sektörünün Kovid-19 salgininda yildizinin parlamasiyla ilaç endüstrisini güçlendiren Almanya, Kovid-19 asisinin üretiminden önemli ölçüde ekonomik fayda sagladi

- Makroekonomi Politika Enstitüsü Baskani Prof. Dr. Sebastian Dullien:

- "BioNTech'in sadece üç aylik finansal raporuna bakarsaniz bu yil yaklasik 16 milyar avroluk asi satisi yapacaklarini görürsünüz. Finansal raporun ayrintilarina bakarsaniz bu paranin çok azi yurt disindan yapilan alimlara gidiyor"

- "Sirketin 16 milyar avroluk asi satisi dogrudan Almanya'nin GSYH'sine gelir olarak giriyor ve kabaca Almanya'nin GSYH'sinin büyümesine 0,5 puanlik katki sagliyor"

- "Asilar için bilesen üreten, ihtiyaç duyulan makineleri üreten üreticilerimiz var, yani Alman tedarik zinciri asilarin satisindan faydalaniyor"

(Bahattin Gönültas / Istanbul)

***

Anadolu Ajansinin yayimladigi haber, görüntü, fotograf ve internet ile wap için olusturdugu her türlü bilgi, abone olmayanlar tarafindan hiçbir sekilde kullanilamaz. Abonelerimiz de sözlesme kapsami disinda bu yayinlari çogaltamaz, baska kurum ve kuruluslara aktaramaz. Aykiri davrananlar hakkinda hukuki ve cezai her türlü basvuru hakkimiz saklidir.
Kaynak: AA