Sivas'ta Okullar Egitime Hazir
Sivas Il Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, il merkezindeki liselerin müdürleri ile 2021-2022 egitim-ögretim yili degerlendirme ve planlama toplantisinda bir araya geldi.

Okullarin basari durumu ile hayata geçirilen proje ve faaliyetlerin masaya yatirildigi toplantida yeni egitim-ögretim yilina yönelik hazirliklar ile Kurslarda Ögretimin Planlanmasi ve Rehberlikte Üstünlesme (KÖPRÜ) Projesi kapsaminda gerçeklestirilecek faaliyetler de ele alindi.
Sube Müdürü Resul Çatal, toplantida KÖPRÜ Projesi ile ilgili sunum gerçeklestirdi. Sunumun ardindan konusan Milli Egitim Müdürü Ebubekir Siddik Savasçi, 2021-2022 egitim-ögretim yilinin Milli Egitim Bakanligi’nin belirledigi takvim dogrultusunda baslayacagina vurgu yapti. Tüm okullarin egitim-ögretime hazir hale getirildiginin altini çizen Savasçi, temizlik malzemesi konusunda herhangi bir sorun bulunmadigini belirtti.
Sivas’in LGS ve YKS basarisi artti
KÖPRÜ Projesi ve bu kapsamda gerçeklestirilen çalismalara da deginen Savasçi, proje ile birlikte Sivas’in LGS ve YKS’deki basarisini artirdigina vurgu yaparak, bu kapsamda gerçeklestirilen çalismalarin bu yil da devam edecegini söyledi.
Destekleme ve Yetistirme Kurslarinin (DYK) Eylül ayinda baslatilmasinin planlandigini belirten Savasçi; "Sayin Valimizin destek ve talimatlariyla ögrencilerimizin tüm ihtiyaçlarinin karsilanmasi için hazirliklarimizi yapiyoruz. DYK’larin verimli bir sekilde sürdürülmesi, ulasimin saglanmasi ve kaynak ihtiyaçlarinin temini ile birlikte ögrencilerimizin egitim olanaklarindan en iyi sekilde istifade etmesi saglayacagiz" ifadelerini kullandi.
Toplantida, okul müdürlerinin KÖPRÜ Projesi kapsaminda gerçeklestirecegi çalismalar ve izleyecekleri yol haritasi üzerine de görüs alisverisinde bulunuldu.
