Valilikten Provokasyon Uyarisi

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin, Birecik ilçesinde yabanci uyruklu iki aile arasinda çikan ve 1 kisinin hayatini kaybettigi kavgada yaralananlari hastanede ziyaret ederek olayla ilgili bilgi aldi. Valilikten yapilan yazili açiklamada ise kavganin yabanci uyruklu iki komsu aile arasinda yasandigi, 2 Türk vatandasinin ise kavgayi ayirmaya çalisirken yaraladigi belirtilerek provokasyon uyarisinda bulunuldu.

Valilikten Provokasyon Uyarisi
Edinilen bilgiye göre kavga, aksam saat 20.30 siralarinda Sanliurfa’nin Birecik ilçesine bagli Karsiyaka Mahallesinde yasandi. Iddiaya göre çocuklarin kavgasi nedeniyle tartisan yabanci uyruklu iki komsu aile, aksam saatlerinde kavga etti. Kavgada yabanci uyruklu M.H. ve I.H. yaralanirken 27 yasindaki Habat Veli hayatini kaybetti. Kavga sirasinda taraflari ayirmaya çalisan Y.B. ve A.S. isimli vatandaslar da yaralandi.

Vali ve emniyet müdürü olay yerine gitti

Sanliurfa Valisi Abdullah Erin ve Il Emniyet Müdürü Selçuk Dogus yasanan olay sonrasi Birecik’e gitti. Hastanede yaralilari ziyaret eden Vali Erin, Kavgayla ilgili bilgi aldi.

Valilikten provokasyon uyarisi

Sanliurfa Valiligi yaptigi yazili açiklamada, bazi sosyal medya hesaplarindan olayin farkli yansitilmaya çalisildigini belirterek vatandaslarin bu tür yalan ve yanlis bilgilere itibar etmemesini istedi.

Valiligin açiklamasinda, “11 Agustos 2021 günü saat 20.30 siralarinda ilimiz Birecik Ilçesinde yabanci uyruklu, komsu iki aile bireyleri arasinda çikan biçakli kavga sonucu 3 yabanci uyruklu sahis ve kavgayi ayirmaya çalisan 2 vatandasimiz yaralanmistir.

Birecik Devlet Hastanesine kaldirilan yaralilardan yabanci uyruklu H.V. tüm müdahalelere ragmen hayatini kaybetmis, yaralilardan 3’ü taburcu edilmis, 1 yaralinin ise tedavisi devam etmektedir.

Meydana gelen kavganin ardindan olay yerinde genis güvenlik önlemleri alinarak adli tahkikata baslanmistir.

Yasanan olayla ilgili bazi sosyal medya platformlarinda yer verilen provokatif haber ve paylasimlara itibar edilmemesi, resmi kaynaklardan yapilan açiklamalarin dikkate alinmasi büyük önem arz etmektedir” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA