'Maske Düstü', Vakalarda Artis Görüldü

Mardin’de maske ve mesafe kurallarina uyulmamasinin ardindan vaka sayilarinda artis yasandi.

'Maske Düstü', Vakalarda Artis Görüldü
Mardin’in Artuklu ilçesinde vatandaslar maske ve mesafe kurallari göz ardi etti, vaka sayilari da bununla birlikte tirmanisa geçti. Risk haritasinda mavi renge sahip olan Mardin kirmiziya döndü.

Korona virüs konusunda insanlarin pasif davrandiklarini belirten esnaf Osman Altinbal, "Dikkat etmiyorlar. Çogu insan maskesiz ve temas halindeler. Öpüsüp, tokalasiyorlar. Bence su an o temas etme safhasina gelmedik. Tabi hal böyle olunca risk ve vaka sayisi artar. Yani insanlar kendine dikkat etmeyince vaka sayisi artar. Ben 2 doz asi oldum. Yakinda 3’üncü doz asimi da olacagim” dedi.

Vaka artisinin en büyük nedeninin maske takmama oldugunu aktaran Ismail Öztürk isimli vatandas, ’’Dügün salonlarini serbest biraktilar, misafirler sik sik gelip gidiyor. Dügün salonlari, mevlitler herhalde bunlarla alakali kaynaklaniyor. Millet sanki korona bitmis gibi davraniyor. Maskesiz gezip, insanlar birbirlerine fazla yaklasiyor. Insanlar artik bunun olmadigini düsünüyor. Asi 2 sefer oldum. Herkesi asiya davet ediyorum. Allah razi olsun devlet bu asiyi bize para almadan yapiyor. Devlet vatandasin düsmani degil ki asi iyidir” diye konustu.

Kaynak: İHA