Kanada Kovid-19 Salgininda Dördüncü Dalgaya Girdi

Kanada’nin, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininda dördüncü dalgaya girdigi açiklandi.

Kanada Halk Sagligi Ajansi Baskani Dr. Theresa Tam, düzenledigi basin toplantisinda, virüsün yeni varyantlari asilanmamislar arasinda yayilmaya devam ettigi için ülkenin salginda dördüncü dalganin ortasinda oldugunu söyledi.

Vaka sayisinin iki hafta önceki güncellemeden bu yana daha da kötüye gittigini belirten Tam, "Ülke genelinde Kovid-19 aktivitesindeki artislari yakindan izliyoruz. En son ulusal gözetim verileri, Kanada'da dördüncü dalganin devam ettigini ve vakalarin güçlü sekilde yeniden arttigini gösteriyor." dedi.

Tam, Kanada'da halen 13 binden fazla aktif vakanin bulundugunu ve bu sayinin temmuz sonundaki vaka sayisinin iki katindan fazla oldugunu ifade etti.

Günlük 1500 yeni vakanin rapor edildigini aktaran Tam, bunlarin çogunlugunun 20 ila 39 yas grubundaki kisilerden olustugunu bildirdi.

Tam, "Neyse ki ölü sayisi düsük kaliyor ve günlük ortalama 7 ölüm vakasi bildiriliyor. Bulasmanin çogunun meydana geldigi yas grubu olan genç yetiskinler arasinda asilanmayi artirmak için ivme kazanmamiz gerekiyor." diye konustu.

- Kanada COVAX'a 10 milyon asi bagisladi

Öte yandan, Kanada Uluslararasi Kalkinma Bakani Karina Gould, düsük ve orta gelirli ülkelerin Kovid-19 asi ihtiyaçlarini karsilamaya yardimci olmak için olusturulan küresel asi paylasim agi COVAX'a 10 milyon Johnson & Johnson asisi bagisladiklarini duyurdu.

Gould, "Dünya çapinda milyonlarca insan hala Kovid-19'a karsi asilanmamis ve korunmasiz durumda. Düsük gelirli ülkelerde nüfusun sadece yüzde ikisi bir doz aldi. Tüm gezegeni asilamak için yapacak çok isimiz var." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA