Çorum Belediyesi Ekipleri Afet Bölgesinde
Çorum Belediyesi, Dogu Karadeniz bölgesinde meydana gelen sel felaketi sonrasinda bölgeye ekip gönderdi.

Selin etkiledigi bölgelerden Kastamonu’nun Bozkurt ilçesine Çorum Belediyesi olarak 12 personelle destek verdiklerini kaydeden Baskan Asgin, “Müminler bir vücudun azalari gibidir. Herhangi bir azasinda bir rahatsizlik oldugu zaman bütün azalar rahatsiz olurlar. Bu Hz. Peygamber’in bir hadisi. Bu hadisin geregi olarak bölgemizde, çevremizde, ülkemizde ve dünyada herhangi bir rahatsizlik oldugu zaman onun acisini, izdirabini yüregimizde yasayan insanlariz” dedi.
“Çorumlular olarak kardesligin, barisin merkezi oldugu gibi merhametin de merkezi olarak hemen yardim etmek istedik” diyen Baskan Asgin, “Dün itibariyle çevremizdeki illerde Sinop, Kastamonu ve Bartin’da sel felaketi yasandi. Biz de derhal AFAD ile irtibata geçerek oradaki acil eylem planini ögrenmek suretiyle acil ihtiyaçlari tespit ettik ve gece 00.00 itibariyle araçlarimiz yola çiktilar. Bize verilen bölge Kastamonu’nun Bozkurt ilçesi. Zaten haberlerde de gördügümüz kadariyla ciddi bir felaket yasadi oradaki kardeslerimiz. Bize de düsen kardeslerimizin yarasini sarmak. 1 arazöz,1 merdivenli itfaiye araci, 1 öncü ve ikmal itfaiye araci, 1 vidanjör, 1 jeneratör, 1 Beko Loder ve 12 personelimiz o bölgeye ulasti. Arkadaslarimiz gereken müdahaleye basladilar.” seklinde konustu.
Bölgeye itfaiye ekiplerinin yani sira mobil ikram aracini da gönderdiklerini bildiren Asgin, "3 personelimizle birlikte yazili mobil aracimizi da afet bölgesine dogru yola çikariyoruz. Gün içerisinde oraya ulasmis olacaklar. Orada kimse açta açikta kalmasin diye, merhametin de merkezi olan sehrimizdeki belediye olarak bizler tüm hemsehrilerimiz adina Bozkurt ilçesinde yaralari sarmak için elimizden gelen gayreti gösterecegiz. Diger illerimizde de bizden talep olursa biz 24 saat oraya merhem olmaya hazir bir belediye olarak teyakkuzda bekliyoruz" ifadelerini kullandi.
