Adiyaman'a Sehit Atesi Düstü

Irak’in kuzeyinde icra edilen Pençe-Simsek Operasyonu bölgesinde bölücü terör örgütü PKK’nin hain saldirisi sonucu sehit olan Piyade Uzman Çavus Hakan Bali’nin sehadet haberi ailesine verildi. Sehit Bali’nin birkaç gün önce nisanlandiktan sonra ailesiyle vedalasarak Pençe-Simsek Operasyonu’na katildigi ögrenildi.

Adiyaman'a Sehit Atesi Düstü


Adiyaman’in Besni ilçe nüfusuna kayitli Piyade Uzman Çavus Hakan Bali (27), Türk Silahli Kuvvetleri tarafindan Irak’in kuzeyinde icra edilen Pençe-Simsek Operasyonu’nda terör örgütü PKK’nin hain saldirisi sonucu sehit düstü. Mehmet ve Fatma Bali çiftinin 4 çocugundan biri olan Piyade Uzman Çavus Hakan Bali’nin sehadet haberi Besni ilçesi Erdemoglu Mahallesi’ndeki ailesine Kaymakam Nazli Demir ve askeri erkan tarafindan verildi.

Aci haberi alan Bali ailesi sinir krizi geçirdi. Sehit Piyade Uzman Çavus Hakan Bali’nin baba ocagina Türk bayraklari asildi. Sehit Piyade Uzman Çavus Hakan Bali’nin birkaç gün önce izne geldigi, nisan töreni yaptigi ve tören sonrasi ailesiyle vedalasarak Pençe-Simsek Operasyonu’na katildigi ögrenildi.

Sehit Hakan Bali’nin babasi olan ve diyaliz tedavisi gören Mehmet Bali’nin ise yaklasik 1 yil önce hayatini kaybettigi ögrenildi.
Kaynak: İHA