Türkiye'ye Destek Amaciyla Haydar Aliyev Merkezi'ne Türk Bayragi Silüeti Yansitildi

Azerbaycan’in en önemli sembollerinden biri haline gelen Haydar Aliyev Merkezi’ne orman yanginlari ile mücadele eden Türkiye’ye destek amaciyla Türk bayragi silüeti yansitildi.

Türkiye'ye Destek Amaciyla Haydar Aliyev Merkezi'ne Türk Bayragi Silüeti Yansitildi
Orman yanginlariyla mücadele eden Türkiye’ye destek amaciyla Azerbaycan’in baskenti Bakü’de yer alan Haydar Aliyev Merkezi’nin duvarlarina Türkiye bayragi silüeti yansitildi. Muhtesem görüntülere sahne olan etkinlige, Türkiye-Azerbaycan kardesligini, birlik ve beraberligini göstermek amaciyla düzenlenen etkinlige Türkiye Bakü Büyükelçisi Cahit Bagci, Azerbaycan Disisleri Bakan Yardimcisi Fariz Rzayev, Azerbaycan’da faaliyet gösteren Türk sivil toplum kuruluslari temsilcileri ve aileleri katildi.

Yanginlarin basladigi ilk günden bu yana Azerbaycan’in Türkiye’ye destek oldugunu belirten Büyükelçi Bagci, “Yanginlarin 14. gününde bugün bir manevi destekle daha buradayiz. Yanginlarin ilk basladigi dakikalardan itibaren, hem Mugla’da hem Manavgat’ta yanginlarinin ilk basladigi ilk dakikalardan itibaren Azerbaycan ne yapilabiliriz diye düsünmeden bir uçak dolusu teknik personeli ile bir helikopteri göndermisti ve yangin mahallinde müdahaleye destek olmustu” dedi.

Azerbaycan’in o günden bugüne çok sayida destek verdigine dikkat çeken Bagci, “14 gündür biz her gün Azerbaycan’in destegi artirmaya yönelik çabalarina sahidiz. Bu açidan tesekkür ediyoruz. Gerçekten kardesligin geregi olarak yapilmistir. Sayin Cumhurbaskaninin talimatlariyla yönetilen bu faaliyet, ülkemiz açisindan degerlidir ve anlamlidir. Ben Sayin Cumhurbaskanina, Sayin Kemaleddin Haydarov’a çok tesekkür ediyorum” dedi.

“24 saat koordineli sekilde çalismalarimiz oldu” diyen Bagci, ”Destek için arizali olan amfibi uçaginin 24 saat içinde bakimlari yapilarak, testleri yapilarak 5 gün içerisinde yangin mahalline yetistirilmistir. Destegini Türkiye halki yürekten hissediyor, görüyor, sahada görüyor. Biz bu destegi, yardimi hiçbir zaman unutmayacagiz. Milletimizde bunu unutmayacaktir. 14. günde Haydar Aliyev Kültür Merkezi’nde Türk bayraginin yansitilmasini son derece degerli, anlamli buluyorum. Tipki bizim Karabag Zaferi ile Bogaz Köprüsü’nde, Çamlica Kulesi’nde, Atakule’de üç renkli Azerbaycan bayragini dalgalandirdigimiz gibi, bugün Bakü’de Türk bayragi dalgalandirilmaktadir. Çok tesekkür ediyoruz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA