Kahraman Itfaiyeciler Evlerine Döndü

Akdeniz ve Ege’de çikan orman yanginlariyla mücadele için yangin bölgelerine giden Kocaelili itfaiyeciler evlerine döndü. Itfaiyeciler aileleri ve mesai arkadaslari tarafindan alkislarla karsilanirken, duygusal anlar yasandi.

Kahraman Itfaiyeciler Evlerine Döndü
13 gün boyunca zor sartlar altinda yangin söndürme çalismalarina katilan Kocaeli Itfaiyesi Ekipleri bölgelerdeki yanginlarin kontrol atina alinmasiyla birlikte evlerine döndü. 16 itfaiye personelini karsilamak için Kocaeli Itfaiye Amirliginin önünde düzenlenen törende duygusal anlar yasandi. Aileleri ve mesai arkadaslari tarafindan alkislarla karsilanan itfaiyeciler araçtan iner inmez ailelerine kosarak hasret giderdi. Törene katilan Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, itfaiyecilerin büyük fedakarlik yaptigini belirterek, "Gerçekten onlarla gurur duyuyoruz. Aileleri de gurur duyuyor az önce burada bir sevgi seli yasandi. Çocuklar babalarini çok özlemisti. Onlari sag salim evlatlarina kavusturan rabbimize sükrediyoruz kazasiz belasiz buraya geldiler. Oradaki çalismalara ciddi katkilari oldu" dedi.

“Günlerdir ailelerinden uzaktalar, büyük fedakarlik gösterdiler”

Yangin bölgelerinde mücadele eden itfaiye erlerinin büyük fedakarlik gösterdiklerinin altini çizen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, “Ilk gün arkadaslarimizi oraya gönderdik iki tane arazöz, bir pikapla. 16 kisilik ekibimiz oradaki çalismalara çok büyük katkilar verdiler. Manavgat’taki yangin kontrol altina alindiktan sonra ekiplerimizi diger bölgeye naklettik oradaki çalismalari da tamamladiktan sonra bugün yuvalarina döndüler çocuklarina kavustular. Oradaki çalismalari için kendilerine çok tesekkür ediyoruz, gurur duyuyoruz. Çok güçlü bir itfaiye teskilatimiz var. Zaman zaman da bu tür olaylarda diger illere yardim için kendileri fedakarca gidiyorlar. Günlerdir ailelerinden uzaktalar, büyük fedakarlik gösterdiler. Allah hepsinden razi olsun. Rabbim bir daha bu millete böyle sikintilar yasatmasin” dedi.

“Müthis bir mücadele ve birliktelik vardi”

Yangin bölgelerinde yogun çalisma gerçeklestirdiklerini ifade eden itfaiye eri Haluk Gülistan, “Öncelikle ben bütün milletimize geçmis olsun dileklerimi iletiyorum. Rabbim tekrarini yasatmasin. Is basa düsünce yapacak bir sey kalmiyor tabi ki. Sehit olan itfaiyeci kardeslerimize de Allahtan rahmet diliyorum ailelerine sabir diliyorum. Millet olarak çok büyük bir mücadele verdik. Üstümüze düsen görevi yaptigimiza inaniyorum. Güzel bir ekibe sahibiz hem Kocaeli itfaiyesi olarak hem diger itfaiye ekipleri olarak çok yogun bir çalisma yaptik. Bundan dolayi çok mutlu ve gururluyum. Çok büyük destek aldik, devlet bütün imkanlariyla oradaydi, müthis bir mücadele ve birliktelik vardi” diye konustu.

“Çocugumun kokusuna doyamadim”

13 günlük süreçte 2 buçuk aylik çocugunu çok özledigini ifade eden Gülistan, “Çocugumu çok özledim daha 2 buçuk aylik. Her gün videolarina baktim tabi internet çekmiyor müsait oldugum durumda, yakaladigim zamanlarda onunla yetindim. Önce vatan dedik Allaha sükür sag salim de geri döndük. Çok mutluyuz üstümüze düsen görevleri yaptik. Vicdanimiz rahat bir sekilde geldik. Devletim, milletim adina mutluyum rabbim tekrarini yasatmasin. Yanginda görev alan bütün itfaiyeci kardeslerime de buradan tesekkürlerimi iletiyorum. Devletimiz var olsun. Çocugumu tekrar kucagima almak müthis bir duyguydu zaten kaç zamandir bu ani bekliyorum. Sürekli bunun hayali içerisindeydim. Kokusuna doyamadim öyle söyleyebilirim” seklinde konustu.

“3-4 saatlik uyku bile bize yetiyordu”

Zorlu sartlar altinda mücadele ettiklerini belirten itfaiye eri Ali Özdemir, “13 gün biz sahadaydik. Aniden görev gelince apar topar esyalarimizi topladik hatta esime bile söylemem aniden oldu çünkü bizim görevlerimiz hep aniden oldugu için toparladik esyalarimizi çiktik. 11 günümüz Manavgat’ta geçti. Ilk gün gece saat 1 buçukta vardigimizda sabaha kadar çalistik 30 saat gibi bir süre uykusuz görev yaptik. Orada degisik bir atmosfer vardi 3-4 saatlik uyku bile bize yetiyordu. Sartlar zordu ormanlik alan Kocaeli’de biz 11 senedir itfaiyecilik yapiyoruz ama orada sartlar daha zor uyku problemi var, alan zor. Daha sonra Mugla’ya geçtik Mugla’daki ormanlik alanlara müdahale ettik Allaha sükür kazasiz, belasiz alnimizin akiyla döndük memleketimize. Esime çocuguma kavustum. Allah bir daha böyle büyük felaketler yasatmasin ülkemize gerçekten zor” ifadelerini kullandi.

“Çocugumun bana ilk sarilisi, öpüsü baska bir duygu”

Esi ve çocuguyla kavustugunda duygulandigini ifade eden Özdemir, “Vakit buldukça çocugumla görüntülü görüsüyorduk ama onun beni arayislari, esim söylüyordu sabahlari babam iste diye odalari geziyordu tabi duygulaniyor insan. Çocugumun bana ilk sarilisi, öpüsü baska bir duygu. Bir daha insallah böyle seyler yasamayiz. Biz 24-48 çalisiyoruz evden ayriliyoruz ama bu sefer 13 gün araliksiz ayrildik görevdir eyvallah bundan hiçbir zaman gocunmadik ama zor oluyor gerçekten” dedi.

Itfaiye eri Ali Özdemir’in esi Sükran Özdemir ise esiyle gurur duydugunu belirterek su sözleri sarf etti;

“Ülkemiz adina, vatan için fedakarlik yapti bunun için gurur duyuyoruz. Insallah bir daha ülke olarak böyle kötü gün görmeyiz, yasamayiz. Güzel sonuçlandi emekleri için hepsine tek tek tesekkür ediyorum. Iyi ki varlar.”
Kaynak: İHA