Yüz Estetiginde 'Inanilmaz' Talepler

Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Hayati Akbas, yüz gençlestirme ameliyatlarina çok sik talep geldigini ifade ederek, "60 yasinda bir hanimefendi veya beyefendi, 20 yasindaki bir modelin fotografi ile ’ben buna benzemek istiyorum’ tarzinda taleplerle gelebiliyor. Beklentiler gerçekçi olmali" dedi.

Yüz Estetiginde 'Inanilmaz' Talepler
Samsun FBM Tip Merkezi sahibi Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmani Doç. Dr. Hayati Akbas son dönemlerde asiri talep edilen yüz gençlestirme ameliyatlari ile ilgili bilgi verdi. Çok sayida basta Avrupa ve Arap ülkelerinin estetik için Türkiye’ye geldigini belirten Doç. Dr. Hayati Akbas, "Son yillarda özellikle yüz gençlestirme konusunda belirli bir yas üzerindeki insanlarin talebi artti. Bu aslinda tüm dünyada böyledir. Genel refah düzeyi, ekonomik kosullar, ortalama yasam düzeyinin eskilere göre daha uzun olmasi sebebiyle insanlar artik daha genç görünme, daha fit görünme, daha güzel veya yakisikli görünme arzusuyla plastik cerrahlara gidebilmektedir. Çok sayida insan Avrupa ve Arap ülkeleri basta olmak üzere bizlere gelmektedir. Bu talep sirasinda insanlarin bazen beklentileri gerçekçi olmamakta, hayali bir takim beklentilere girebilmektedir. Örnegin elinde bir fotograf 60 yasinda bir hanimefendi, 20 yasindaki bir modelin fotografi ile ’ben buna benzemek istiyorum’ tarzinda taleplerle gelebiliyor. 70 yasinda bir beyefendi, 30 yasinda taninan bir simanin fotografi ile gelerek ’ben böyle olmak istiyorum’ seklinde talepte bulunabiliyor. Bu gerçekçi bir yaklasim degildir. Hiçbir zaman estetik yüz gençlestirme ameliyatlarinda 20 yas, 40 yas gibi gençlestirme amaç güdülmez. Buradaki amaç yillar içerisinde yer çekiminin etkisiyle ve genetik faktörlerle yüzde olusmus o asagi dogru çekilme, anatomik yapilarin yer degistirmesi gibi nedenlerle ortaya çikan yaslanmanin ortadan kaldirilmasi amaçlanmistir" diye konustu.



Operasyon öncesi saglikli iletisim

Operasyon öncesi hasta, plastik cerraha neyi beklendigini iyi bir sekilde ifade etmesi gerektigini altini çizen Akbas, "Biz yüz gençlestirmede yer degistiren kaslari tekrar yerine getiriyoruz. Göz kapaklarini tekrar olmasi gerektiren pozisyona, sarkmis olan yanaklari olmasi gereken yerlere getiriyoruz. Bizim yaptigimiz islem insani 20 yas 30 yas gençlestirmek için degil, o anatomik bütünlük içerisinde daha hos gözüken daha normal gözüken yer çekiminden arindirilarak nötr bir pozisyona getirmektir. Bazi hastalarimizda dramatik degisimler olabilmekte bazen 40 yas geriye gitmis gibi duygu verebilmektedir. Kisinin beklentileri gerçekçi olmalidir. Mutlaka hasta, plastik cerrahi ile neyi bekledigi konusunda bir mutabakata varmalidir. Yüz gençlestirme önemli bir ameliyattir. Çok sik talep edilen bir operasyondur. Mutlaka operasyon öncesi hasta ile doktorun arasindaki iletisimin çok iyi kurulmasi gerekir" seklinde konustu.

Kaynak: İHA