Termos Satin Alirken Kapak Seçimine Dikkat

Dogaseverler tarafindan siklikla tercih edilen termoslarla ilgili bilgi veren saticilar, birçok çesidi bulunan termosu satin alirken özellikle kapak kalitesine dikkat edilmesi konusunda uyariyor.

Termos Satin Alirken Kapak Seçimine Dikkat
Yaz kis demeden açik havada olmayi seven vatandaslar için termosla hayat kurtarici olabiliyor. Özellikle sicak havalarda soguk içeceklerini, soguk havalarda ise sicak içeceklerini yanlarinda tasimayi seven vatandaslar için temel ihtiyaçlarin basinda gelen termoslari satin alirken bazi durumlara dikkat etmek gerekiyor. Bu durumlar hakkinda konusan termos saticisi Mustafa Kursunlu, kaliteli ürün almak isteyen vatandaslar için nelere dikkat edilmesi gerektigi konusunda bazi önerilerde bulundu.

“Termosun kapak kalitesi çok önemlidir”

Eskisehir’de termos saticiligi yapan Mustafa Kursunlu, termos alirken kapak kalitesinin önemli olduguna dikkat çekti. Termos kapaginin islevine de deginen Kursunlu, “Kapak termosa takildiktan sonra hava alisverisini keser ve vakum ortami olusturur. Termosun içerisi yüksek isi yalitimina sahiptir. Termosun kapak kalitesi çok önemlidir. Çantaniza koydugunuz zaman sizdirmamasi ve açilmamasi gerekiyor. Termosun kaliteli materyalden üretilmis olmasina dikkat edilmesi gerekiyor. Açilip kapanabilen kapakli termoslar yerine, vidali kapak sistemine sahip termoslar daha güvenlidir. Dis yüzeyi darbeye dayanikli olmasina öncelik verin” önerilerinde bulundu.

“Kaliteli termoslarda 12/24 saat sicak veya soguk tutma özelligi bulunuyor”

Termoslarin özellikleri hakkinda konusan Mustafa Kursunlu, kaliteli bir termos satin almak için nelere dikkat edilmesi gerektigi konusunda önerilerde bulundu. Kursunlu, “Termoslar kalite olarak iki çesittir. Termosu sicak tutan olay conta kismidir. Türkiye genelinde en kaliteli termosu iki marka üretiyor. Kaliteli termoslarda 12/24 sicak veya soguk tutma özelligi bulunuyor. Bu da bir termosun içerisindeki sicak siviyi 12 saat boyunca sicak, soguk siviyi ise 24 saat boyunca soguk tutabileceginin göstergesidir. Bu ibare satilan termos kutularinin üzerinde bulunur. Güvenilir firmalar, ürettikleri termoslar için 12/24 saat garantisi veriyor. Termoslar, 1 saatte 96 derece ise 24 saat sonra 58 derece olur. Kaliteli termoslarin özelliginden bir tanesidir. Kalitesi düsük olan termoslarda ise bu olay yoktur” ifadelerini kullandi.

“Fiyatlar dört ay öncekiyle ayni”

Fiyatlarin çesitlere göre degiskenlik gösterebildigini belirten Mustafa Kursunlu, yaklasik dört aydir herhangi bir fiyat artisi yasanmadigini aktardi. Boyutlarin da fiyatlari etkiledigini dile getiren Kursunlu, sözlerine söyle devam etti:

“Termos fiyatlari degismedi. Dört ay önceki fiyatlarla ayni. Termoslarda krom veya cam çesitleri bulunuyor. Termos boyutlari birbirinden farklidir. Bundan dolayi fiyatlarda degisim oluyor. Termoslar, bardak boyutundan baslar 3 buçuk litreye kadar bulunur. Örnegin 2 litrelik krom termosun fiyati 150 TL iken 2 litrelik cam termos ise 75 TL’dir. Termoslara olan talep mevsimlere göre degismiyor. Yazin çok talep olur söylentisi dogru degildir. Müsteriye ne zaman lazim olursa mevsim fark etmeden gelip aliyor. Termosun içerisine yazin soguk, kisin ise sicak içecek koyuyor. Termosun özelligi budur. Termos kolay bozulan bir sey degildir. Kirmadikça ya da agiz kapagini kendiniz bozmadikça çok uzun yillar kullanabilirsiniz."
Kaynak: İHA