Rektör Dalgin Yardim Istedi

SINOP – Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgin, Merkez Kütüphanesi yapimi için sivil destek beklediklerini açikladi.

Rektör Dalgin Yardim Istedi
Rektör Prof. Dr. Nihat Dalgin, baslattiklari yardim kampanyasini tanitmak üzere Ögrenci Yasam Merkezi’nde bir basin toplantisi düzenledi.

Dalgin, toplantida Merkez Kütüphanesi için destek isteyerek, “Gerek Sinoplu is insanlari gerek Sinop’ta oturanlar gerek Sinop disinda olanlar ve yurt disi da olabilir; üniversitemize böyle bir kütüphane kazandirirlarsa çok makbule geçer” dedi.

Is insanlari ve Sinoplulardan destek isteyen Rektör Dalgin, “STK’lara gönderdigimiz mektupta düsündügümüz kütüphane 1800 metrekare temelli, 2 katli, toplamda 3 bin 600 metrekare bir kütüphane. Yaklasik 2 dönüm alan üzerine kurulacak bir kütüphane. 2 sene öncesinde 6 milyon 875 bin TL bir maliyet çikarmisti arkadaslar. Bunu da güncelledik. Su anda 9 milyon 88 bin küsur TL. 1 yilin gecikmesi 1 milyon TL’ye mal oluyor. Dolayisiyla eger bu kampanyamiz bir anlam ifade ederse böyle bir kütüphane yapiminda gerek Sinoplu is insanlari gerek Sinop’ta oturanlar gerek Sinop disinda olanlar yurt disi da olabilir Üniversitemize böyle bir kütüphane kazandirirlarsa çok makbule geçer” seklinde konustu.



“Ebelik Bölümü’ne hoca yok”

Üniversiteyle ilgili diger konulardan da bahseden Dalgin, Saglik Bilimleri Fakültesi’nde Ebelik Bölümü’ne akademisyen bulunamadigi için 3 yildir bölümü açamadiklarina deginerek, “Saglik Bilimleri Fakültemizin tüm bölümlerini islevsel hale getirmeye çalisiyoruz. Tek bölümü vardi. Ebelik Bölümü. Fakat daha sonra Is Sagligi Güvenligi Bölümü’nü hayata geçirdik, ögrencimiz var. Sosyal Hizmet Bölümü’nü hayata geçirdik, ögrencimiz var. Ebelik Bölümü’nü hayata geçirmeye çalisiyoruz emin olun 3 yildir hoca bulamadik. Açamadik. Geçen hafta yine özgeçmis geldi. Onlari degerlendirdik, YÖK’e yazdik. Insallah olumlu olursa seneye onu da açacagiz. Onun disinda diyetisyenlik bölümü var, çocuk yetistiriciligi bölümü var. Onlar da açik, hoca bulamadigimiz için pesinde kosturuyoruz” ifadelerini kullandi.

Saganak milyonluk yatirimin tavanini akitti

Sinop’ta etkisini hissettiren saganak yagis toplanti esnasinda da kendini hissettirdi. Basin toplantisinin yapildigi, 23 milyon TL bir bedelle yapilan Ögrenci Yasam Merkezi yagmur sularina dayanamadi. Birçok noktada sular tavandan zemine akti. Akan yerlerin altina kova konarak önlem alindi. Rektör Dalgin resmi kabulünün henüz yapilmadigini belirttigi Ögrenci Yasam Merkezi hakkinda da su bilgileri verdi: “Yasam Merkezimiz 2018 tarihinde insaatina baslanmis, 2019 tarihinde 15 bin 265 metrekare kapali alana sahip olarak yaklasik 23 milyon TL bir bedele tamamlanmis. Ve henüz daha tamamen kabul edilmemis. Resmi kabul yapilmamis bir hizmet binamiz. Bu binamiz hakikaten ayni anda 5 bin kisiye yemek çikartabilen bir mutfaga sahip. 2 bin 500 kisilik merkezi yemekhanemiz mevcut. Yasam merkezinde hem ögrencilerimize hizmet sunarken hem de yaklasik 20 tane isletme açmis olabilecegiz. Dolayisiyla asgari 50 kisi burada istihdam olusmus olacak”

Basin toplantisinin ardindan Rektör Dalgin sorulari kabul etti. Daha sonra ise yerel ve ulusal basin temsilcilerine Ögrenci Yasam Merkezi ve kampüsü tanitarak bilgiler verdi.
Kaynak: İHA