Küçükbas Hayvan Sayisinda Hedef 90 Milyon

Türkiye Damizlik Koyun Keçi Yetistiricileri Merkez Birligi (TÜDKIYEB) Genel Baskani Nihat Çelik, "Küçükbas hayvan sayimizi 48 milyondan 55 milyona çikardik, hedefimiz 90 milyona ulasmak." dedi.



Çelik, AA muhabirine, koyun ve keçi yetistiriciliginin Türkiye'nin milli meselesi oldugunu söyledi.

Keçileri, "ormanin sigortasidir" seklinde tanimlayan Çelik, son dönemdeki yanginlar üzerine, "Bu orman yanginlarina vesile olan yabani otlardir. Eger keçi ormanda olsa bu ormanin temizlikçisi gibi bu otlari yer ve temizler. Dolayisiyla yangini da yüzde 99 engeller. Bu vesileyle biz istiyoruz ki bütün ormanlarimiz keçiye açik olsun ve keçi de ormanin temizlik görevlisi olsun. Bizim su anda yasadigimiz özellikle kaba yem ihtiyacimizi da hem gidermis olsun hem yem maliyetlerimizi düsürelim hem de koyunla keçiyle ormanimizin gelecegini koruma altina alalim." önerisinde bulundu.

Yilmadan yorulmadan üretime devam ettiklerini aktaran Çelik, yeni tip koronavirüse (Kovid-19) ragmen bir yillik süre zarfinda küçükbas hayvan sayisinda yüzde 12 artis sagladiklarini belirterek, "Küçükbas hayvan sayimizi 48 milyondan 55 milyona çikardik, hedefimiz 90 milyona ulasmak." ifadelerini kullandi.

Kaynak: AA