Koçarli Yangina Karsi Teyakkuzda

Koçarli Belediye Baskani Nedim Kaplan, Aydin’in en fazla ormanlik alana sahip ilçelerinden olan Koçarli’da yangin tehlikesine karsi nöbet tutulan orman köylerindeki vatandaslara moral ziyaretinde bulundu.

Koçarli Yangina Karsi Teyakkuzda
Basta Akdeniz ve Ege olmak üzere ülke genelinde irili ufakli orman yanginlari devam ederken, Aydin’da yaklasik 22 bin hektar ormanlik alanin bulundugu Koçarli’daki orman köylerinde vatandaslarin baslattigi gönüllü yangin nöbeti de kesintisiz sürüyor. Koçarli’da Kizilcabölük ve İçelbeleni Mahallesi’nde devam eden yangin nöbeti noktalarina ziyarette bulunan Baskan Kaplan, büyük bir duyarlilik örnegi sergileyerek ilçenin ormanlarina sahip çikan vatandaslara tesekkür etti.

"Tedbiri Elden Birakmamaliyiz"

Yangin nöbetine en genis gönüllü katilimlarin yasandigi 2 mahallede de muhtar ve vatandaslarla bir araya gelerek tedbirler konusunda uyarilarda bulunan Baskan Kaplan, “Yangin nöbetine omuz veren her gönüllü vatandasimiza yürekten tesekkür ediyorum. Yangin çikmadan alacagimiz tedbirler büyük önem tasiyor. Ülkemizin degisik yerlerinde son çikan yanginlar hepimizin cigerini yakti. Tek tesellimiz yanginlarin kontrol altina alarak bir bir söndürülmeye baslanmasidir. Siz nasil yangin çiktigindan beri sirali olarak gönüllü nöbetler tutuyorsaniz biz de belediye olarak yaklasik 220 bin dönümlük ormanlik alanimizin alt temizligiyle ilgili de hummali bir çalisma içerisine girdik. Insallah mevsim sartlarinin üzerinde olan sicak havalarin da normallesmesiyle birlikte yangin riski de önümüzdeki süreçte asgari düzeye inecek. Sizlerden ricam tedbirleri elden birakmadan ormanlari korumaya devam etmeniz ve süpheli durumlarda derhal yetkilileri ve bizleri haberdar etmenizdir” ifadelerini kullandi.

Ziyaret ettigi yangin nöbeti noktalarinda da bir süre nöbetlere de ortak olan Baskan Kaplan, halini hatirini sordugu vatandaslara tesekkür ederek olasi yanginlar karsisinda alinacak alinacak önlem ve tedbirlere iliskin de bilgilendirmede bulundu.
Kaynak: İHA