Igdir'da Devlet Destekli Seracilik Projesi Hayata Geçiyor

Igdir’da her mevsim üretim ve istihdam saglamak üzere devlet tarafindan yüzde 88 desteklenen “Igdir Gelisiyor: Seralarda Üretim, Kinali Eller ile Bulusuyor” projesi hayat buluyor.

Igdir'da Devlet Destekli Seracilik Projesi Hayata Geçiyor
Igdir Il Tarim ve Orman Müdürlügü tarafindan hazirlanilarak Serhat Kalkinma Ajansi’na (SERKA) sunulan “Igdir Gelisiyor: Seralarda Üretim, Kinali Eller ile Bulusuyor” projesi onaylandi. Yüzde 88 devlet destekli 2 milyon 500 bin lira maliyetindeki proje ile yilin 12 ayi üretimin ve istihdamin saglanmasi hedefleniyor. Faaliyete geçirilecek seralarda domates, salatalik, marul, çilek ve ispanak gibi en az 5 farkli ürünün yetistirilmesi planlaniyor. Kentin ve bölgenin ekonomisine katki sunmasi amaçlanan proje sayesinde yaklasik 40 kadinin ise istihdam edilmesi bekleniyor.

Melekli Belediye Baskani Eray Cosar ve teknik ekipler esliginde projeyi inceleyen Igdir Il Tarim ve Orman Müdürü Özkan Yolcu, “Proje birimimiz tarafindan hazirlanarak SERKA’ya sunulan ve onaylanan projemiz kapsaminda, proje ortaklarimiz olan Melekli Belediyesi ve Küllük Köyü S.S. Sürmeli Çukuru Tarimsal Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile planlanan bölgelerde, toplam 15 bin metrekare gotik tip örtü alti üretim sera tesisi gerçeklestirilecektir. Projenin toplam bütçesi 2 milyon 500 bin TL olup, hibe orani yüzde 88 devlet destekli, yüzde 6 kooperatif ve yüzde 6 Melekli Belediyesi katkili sekilde olacaktir. Faaliyet kapsaminda en az 5 çesit bitkisel ürünün (domates, salatalik, marul, çilek, ispanak) yetistirilmesi ve üretimde yil boyu devamliligin saglanmasi ile yaklasik 40 kadinin istihdam edilmesi planlanmistir. Kadin çiftçilerin bilgi ve beceri kapasiteleri artirilarak, il ve bölge ekonomilerine katki sunmalari amaçlanmaktadir” dedi.

(Serkan Akgün/IHA)
Kaynak: İHA